Regalul de muzică vieneză din cariera de piatră de la Bocșa, unic în lume!

concert cariera bocsa 2022 (73)

Câteva sute de oameni au trăit o seară fabuloasă pe acordurile rafinate ale Art Kammerorchester, care au sunat printre pereții sculptați în piatră ca niciunde altundeva!

Soprana Lăcrămioara Cristescu, tenorul Cosmin Ifrim, baritonul Dan Pataca, violonista Corina Murgu și ceilalți instrumentiști de excepție din Art Kammerorchester, balerinii Alina Mihai şi Alin Radu, împreună cu prezentatorul Cristian Rudic, directorul Operei Române din Timişoara, au pus în scenă un spectacol de poveste și unic în lume datorită locației: cariera de piatră de la Bocșa. Potrivit lui Dan Liuț, directorul Casei Orășenești de Cultură Bocșa, niciunde pe mapamond nu se mai organizează vreun concert vienez într-o carieră de piatră.

concert cariera bocsa 2022 (2)

„A fost un adevărat regal muzical. Concertul vienez din cariera de la Bocșa e deja tradiție, dar ne-am bucurat că anul acesta a fost foarte multă lume prezentă, ceea ce ne ajută să-i dăm altă dimensiune de la an la an. Cei prezenți s-au bucurat de muzica unor adevărați profesioniști, într-un cadru natural mirific, unic, cu un aer ozonat, a fost o seară foarte reușită. Ne-am propus organizarea la Bocșa a cât mai multor acțiuni culturale. Bocșa are o bogată tradiție în cultură, are mulți oameni de cultură, în muzică, pictură, în toate ramurile sale. Ne dorim să promovăm valorile culturale locale și nu numai, tocmai de aceea avem un calendar foarte încărcat în această vară cu evenimente de acest fel.”, a declarat Mirel Pascu, primarul orașului Bocșa.

concert cariera bocsa 2022 (169)

concert cariera bocsa 2022 (181)

concert cariera bocsa 2022 (190)

concert cariera bocsa 2022 (40)

concert cariera bocsa 2022 (73)

concert cariera bocsa 2022 (88)

concert cariera bocsa 2022 (150)