În timp ce Reșița este invadată de câini comunitari, iar la padoc ONG-urile deturnează fondurile pentru amenajarea acestuia, parlamentarii se chinuie să elaboreze o lege care să fie constituțională în ce privește problema câinilor comunitari. În ce privește soarta animalelor patrupede din orașul de pe Bârzava, municipalitatea mai așteaptă până să ia o decizie.
Subiectul câinilor comunitari care îi determină pe unii reșițeni să apeleze la taximetru de teamă că ar putea fi mușcați, este încă în dezbatere la nivelul Primăriei Reșița. În paralel, instanța trebuie să se pronunțe cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii de ONG-ul care a primit în concesiune padocul. „Cei 150.000 de lei cheltuiți la padoc fără justificare i-au fost imputați celei care s-a ocupat de gestionarea banilor. Există un proces pe rol, iar persoana respectivă trebuie să restituie fiecare leu cheltuit. Potrivit raportului de audit, acolo s-au cumpărat 400 de saci de ciment”, a spus primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. În ce privește soarta câinilor comunitari, probabil, la Reșița va fi organizat un referendum, în care oamenii să își spună părerea cu privire la acest subiect.
Peste 200 de câini la padoc
În momentul de față, la padocul de la Minda sunt 230 de câini fără stăpân, iar ca să îl susțină, municipalitatea trebuie să plătească circa 100.000 de lei pe an. Acum, reprezentanții executivului așteaptă să vadă cu ce propuneri vine Serviciul de Gospodărire Urbană, după care subiectul va fi dezbătut în sedința de consiliu local. Padocul de la Minda este singurul care există în Caraș-Severin la ora actuală.