Pierderi la buget de 300.000 de euro

Întârzierea lucrărilor la microcentralele de cartier aduce pierderi pe rețeaua de distribuție de 40-50 la sută. Drept urmare, firma care face lucrările a fost penalizată cu 0,1 la sută pentru fiecare zi de întârziere. Suma crește de la o zi la alta.

Până vineri, suma care s-a adunat din penalizările de întârziere la finalizarea lucrărilor de la CET se ridica la 17.800 de lei, dar ea crește în continuare, de la o zi la alta. Dincolo de lucrările care se mișcă în reluare, Reșița trebuie să suporte din bugetul propriu pierderi pe rețea de 300.000 de euro în această lună. Pentru că nu sunt bani pentru plata datoriilor către E-On și Enel, cei 3.000 de reșițeni abonați la sistemul de termie și 21 de școli riscă să rămână de astăzi, de la ora 12.00, în frig.
Am tot făcut deplasări la București, dar nu mai găsim înțelegere. Am cerut 12 milioane de lei pentru termie, dar am primit numai 900.000 de lei”, a spus revoltat edilul-șef al orașului, Mihai Stepanescu. Acesta a adăugat că orașul nu face față financiar să susțină societatea CET 2010, mai ales că în cursul anului 2011, Consiliul Local a investit în termie 1,5 milioane de euro cu majorări constante de capital.

În ceea ce privește finalizarea lucrărilor, până la finele acestei săptămâni ar putea fi gata patru dintre microcentrale. Integral însă, ar putea fi gata abia la începutul lunii februarie. Reamintim că Baltur SIB SRL a câștigat licitația organizată de municipalitate tocmai datorită termenului scurt, de 90 de zile, în care s-a angajat că termină lucrările. Mai exact, data avansată a fost 23 decembrie.