Redresarea turismului cu restaurantele închise nu prea merge: „Cu termosul, Eugenia și slănina în valiză nu se poate”

Soluțiile oferite cu jumătate de măsură nu par să aducă mari schimbări în ceea ce privește domeniul turistic, unul dintre cele mai afectate segmente din cauza noului coronavirus. Dacă nu va exista o coliniaritate între pensiuni, hoteluri şi restaurante, situația fie va rămâne aceeași, fie se va înrăutăți, atrage atenția vicepreședintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

Redeschiderea unităților de cazare, începând cu mijlocul acestei luni, reprezintă doar condiția necesară, dar nu suficientă, pentru ca la capitolul turism lucrurile să funcționeze la parametrii normali:

„Rata șomajului printre angajații din hoteluri și restaurante a ajuns deja la aproximativ 60%, iar Guvernul nu este cel mai eficient în a-i ajuta. În aproximativ o lună, maximum două, procentul va crește până la 90%, asta dacă nu se iau măsuri urgente. În condițiile în care din 15 mai va fi luată în calcul doar redeschiderea hotelurilor și a pensiunilor, nu și a restaurantelor, atunci mai bine rămân închise pentru că nu va merge nimeni. Cu termosul, Eugenia și slănina în valiză nu se poate.”, a subliniat Popovici pentru expressdebanat.ro.

Dincolo de soluțiile concrete pe care trebuie să le găsească statul, liderul PMP Caraș-Severin este de părere că inclusiv românii ar trebui să fie solidari cu operatorii economici din domeniul turistic, un rol definitoriu aici jucându-l concediile petrecute în țară în detrimentul vacanțelor în afara granițelor.

„Va trebui și noi, românii, să fim solidari cu operatorii economici din turism, să învățăm să ne facem concediile în România. Voucherele de vacanță și banii alocați concediului ar trebui să rămână în țară. Același lucru este valabil și în cazul producătorilor, dar și în cel al produselor românești. Ar fi primul semnal venit din partea noastră, dar înainte de asta, statul român trebuie să găsească soluții pentru turismul și producătorii autohtoni.”, a mai adăugat Ionuț Popovici.

Sursa foto: consilierturism.ro.