„Domnule Ioan Popa, Marcel Vela, Rareș Bogdan, cum rămâne cu asigurările pe care mi le-ați dat că în acest partid e ok și el dorește binele țării?”

Romeo Dunca, cel care a fost anunțat candidatul liberal la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, este total dezamăgit de noii săi colegi în urma votului dat ieri în Camera Deputaților prin care PNL nu a dorit înființarea unui DNA al pădurilor din România.

Omul de afaceri intrat recent în politică dă de pământ cu mai marii din Partidul Național Liberal. Cunoscut ca fiind un iubitor al naturii, cu investiții de milioane de euro în turismul de pe Muntele Mic, Romeo Dunca este dezamăgit de atitudinea liberalilor în care vedea niște salvatori ai țării, niște oameni care vor cu adevărat să repare ce au stricat alții în România și care ieri, în Camera Deputaților, s-au abținut la votarea unui proiect inițiat de USR prin care pădurile din țară ar fi avut DNA-ul lor. Mai precis, o Direcţie de Investigare a Infracţiunilor de Mediu care va fi condusă de un procuror-şef.

„Dezamăgire mare azi la aflarea acestei vești! Păcat. Credeam că e simplu să repari ce au stricat alții atâta timp cât toți, gândeam eu, își doresc același lucru. Dar nu e așa. Nu sunt naiv să-mi închipui că tot ce zboară se mănâncă, dar m-am lăsat dus de val. Cu gânduri bune și cu multă speranța în suflet că împreună cu cei care m-au încurajat se va putea schimba mult”, își începe Romeo Dunca postarea.

Romeo Dunca vorbește și despre eternul dușman al PNL, care ieri însă a ales să voteze un proiect pe care mulți îl văd ca fiind absolut necesar într-o țară în care pădurile dispar peste noapte. „Azi PSD-ul și toți ceilalți pe care pe drept îi hulim au votat pentru controlul strict al pădurilor, dar PNL s-a abținut. Ce naiba înseamnă asta?”. Candidatul la Consiliului Județean cărășean nu se ferește să arate cu degetul spre cei pe care îi considera colegi destoinici și chiar prieteni. „Dacă despre ministrul Alexe m-am lămurit, ce e cu ceilalți?? D-le Ioan Popa, Mircea Hava, Ilie Bolojan, Marcel Vela, Rareș Bogdan, Lucian Căldăraru, cum rămâne cu asigurările pe care mi le-ați dat că în acest partid e ok și el dorește binele țării? Așa mare influență o au câțiva barosani din trecut? Nu era mai simplu să renunțe partidul la dl Flutur, de exemplu, decât să încaseze restul această rușine națională? Rușinea de a trâmbița că vom avea grijă de păduri și să ne abținem la vot atunci atunci când chiar am putea s-o facem?”.

Candidatul PNL apelează până și la Emil Boc pentru a lua atitudine în această chestiune sensibilă și a schimba lucrurile și a repara ceea ce Romeo Dunca numește „o anomalie”. „Dacă nici eu nu mai știu ce să cred, poporul îmi închipui că e debusolat rău de tot…”

Proiectul inițiat de USR a trecut însă de Camera Deputaților, în ciuda abținerii masive din partea PNL. El va ajunge acum în Senat, care este for decizional.

banner 970 x 250