Trei muzee din Timişoara se redeschid, însă vizitatorilor li se va lua temperatura la intrare

Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, anunţă că de vineri se vor redeschide muzeele care aparţin de CJ. Vorbim aici de Muzeul de Artă din Timişoara, Muzeul Naţional al Banatului şi Muzeul Satului.

Redeschiderea lor se va face în condiţii speciale. La fiecare instituţie vor fi dezinfectanţi şi, foarte important, vizitatorilor li se va lua temperatura la intrare, fiind achiziţionate termometre cu infraroşu şi termoscanere.

„Redeschiderea instituțiilor de cultură ne obligă să luăm măsuri suplimentare de siguranță pentru angajați și pentru vizitatori. Sănătatea nu o negociem. După o întâlnire avută cu managerii muzeelor din subordinea Consiliului Județean Timiș am alocat bani pentru cumpărarea de dezinfectanți și termometre în fiecare instituție. Cu sprijinul ISU Timiș vom distribui echipamente de protecție la Muzeul de Artă din Timișoara, Muzeul Național al Banatului și la Muzeul Satului”, a precizat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, purtarea măştii va fi obligatorie, la fel distanţarea, iar numărul maxim de persoane în săli va fi de 2 sau 3 oameni. O atenţie deosebită se va acorda grupurilor.

„Masca rămâne obligatorie pentru toată lumea. Fără excepție! La fel și distanța între vizitatori, de minimum 2 metri, sau numărul maxim de persoane acceptat în sălile expoziționale, de 2 – 3 oameni, iar grupurile trebuie atent gestionate. Sunt însă convins că o vizită la muzee va rămâne, chiar și în starea de alertă, o plăcere, iar lumea va da, în continuare, dovadă de responsabilitate”, a mai transmis Călin Dobra.

banner 970 x 250