Redeschis! Târgul de vechituri, coșmar pentru locuitorii din zonă

Mii de lugojeni s-au perindat în târgul de vechituri de pe Drumul Oloșagului, care a fost redeschis după patru luni de la intrarea în vigoare a stării de urgență și apoi a celei de alertă, impuse de noul coronavirus. Față de luna martie, peisajul nu s-a schimbat aproape deloc. Parcă e mai rău decât înainte, deși condițiile actuale ar trebui respectate: nu a dispărut îmbulzeala la chilipiruri, norii de fum cu miros de mici și grătare și lipsa locurilor de parcare pentru autoturisme, coloana de mașini trase pe dreapta pornind de lângă benzinăria Mol.

În plus, nici măcar una din zece persoane nu purta mască de protecție. „M-am speriat când am văzut atâta lume fără mască. Se stă om în om, ca pe vremuri, căutând la tot felul de haine second hand. Te mai și miri că se întâmplă ce se întâmplă”, ne-a spus o lugojeancă venită cu diverse lucruri la vânzare.

DSP și Poliția, în acțiune

Comercianții, în special cei care pregătesc mici, grătare sau cârnați, au avut de lucru pe două fronturi. Oamenii au trebuit să facă față atât clienților, cât și echipelor de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Sub atenta pază a polițiștilor lugojeni, dar și a celor din mediul rural, aceștia i-au verificat cu atenție pe reprezentanții firmelor. Au aplicat și amenzi, la fel cum au aplicat și polițiștii din cadrul tuturor birourilor aflate în subordinea instituției lugojene și a secțiilor rurale din apropierea municipiului, în cadrul unei acțiuni comune, pe linie rutieră și a comerțului ilicit. În preajma târgului a fost desfășurat un efectiv de aproape 50 de oameni ai legii.

Lipsă de respect pentru locuitorii din zonă

O dată cu redeschiderea „Ocico” a reapărut și coșmarul pentru locuitorii de pe străzile Țesătorilor și Izlazul Mic. Disperați, oamenii ne-au cerut ajutorul, pentru a-și face auzite păsurile: „S-a redeschis târgul de vechituri, dar din păcate nu s-a schimbat nimic. Noi, locuitorii străzi Țesătorilor, suntem obligați să dormim, dacă se poate spune așa, toată noaptea pe manele, trântit de uși, motoare pornite și gălăgie pe la geamuri, iar dimineața trebuie să luăm mătura să adunăm gunoaiele lăsate în urmă de minunații comercianți. Țin să menționez că la noi pe stradă nici iarba nu o taie Primăria și atunci întreb și eu: noi chiar nu contăm? Noi pentru ce plătim taxe? Nu se poate să le permiți să vină luni seara, la ora 17-19 și să le dai drumul în târg la ora 7, marți dimineața! Să nu îți pese că o stradă întreagă nu se poate odihni în propriile locuințe! Chiar așa puțin contăm ca și comunitate, pentru autoritățile care sunt la conducere! Poate ne puteți ajuta scriind despre problema noastră! Poate așa aud și cei care ar trebui să rezolve această problemă! Nu înțeleg de ce nu îi lasă să intre de seara în târg, dacă tot vin? De ce trebuie să stea pe stradă să facă gălăgie, mizerie și să încurce circulația, deoarece coloana de mașini se întinde de la Parabo, până la intrarea în târg!”, se plânge Violeta Jura, domiciliată pe strada Țesătorilor.

După patru luni, singura noutate în perimetrul târgului a fost asfaltarea pe fugă de către administrația locală, chiar în data de 13 iulie, a platoului promis a fi modernizat în urmă cu un an.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/