O nouă amendă pentru Stația de Epurare de la Lugoj! Doar 40.000 de lei de această dată

Administrația Bazinală Apele Banat a mai băgat un cuțit în spate greu încercatei societăți lugojene Meridian 22, sancționând-o cu suma de 40.000 de lei. Motivul este același ca în situațiile precedente: deversarea apelor uzate direct în râul Timiș.

Inspectorii societății au constatat, în urma unui control, că apele uzate ale municipiului sunt deversate direct în râul Timiș, fără a mai fi epurate printr-o conductă de rezervă de la Stația de Epurare Lugoj.

„Inspectorii ABA Banat au surprins o evacuare de ape uzate neepurate în cursul râului Timiș, printr-o conductă de bypass care aparține Stației de Epurare Lugoj. Conducta respectivă este folosită doar în situații de urgență, cum ar fi precipitații deosebite cantitativ, ceea ce nu era cazul la momentul verificării inspectorilor. A fost aplicată o amendă de 40.000 lei Societății Meridian 22 SA, care este administratorul Stației de Epurare Lugoj, în conformitate cu Legea Apelor nr. 107/1997 (actualizată). Este interzisă evacuarea de ape uzate în râul Timiș fără a fi epurate, așa cum prevede autorizația de gospodărire a apelor. Inspectorii au stabilit măsuri coercitive care, dacă nu vor fi respectate, vor atrage din nou rigorile legii.”, au anunțat reprezentanții ABA Banat.

Modernizarea stației de epurare a Lugojului, gestionată prost de administrația locală, aduce constant amenzi Meridianului, atât de la ABA Banat, cât și de la Garda de Mediu, suma totală fiind de 2 milioane de lei. Deși multe dintre aceste amenzi au fost contestate în instanță și există procese pe rol, firma are grave probleme financiare, inclusiv din această cauză.