„Patru ani de consilier judeţean îi vor prii lui Romeo Dunca, asta ca pe viitor să candideze în cunoştinţă de cauză pentru şefia Consiliului Judeţean”

Varianta aleasă de Partidul Național Liberal pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, afaceristul timișorean Romeo Dunca, nu reprezintă soluția ideală pentru viitorul județului în următorii patru ani și asta dintr-un motiv extrem de simplu, spun unele voci: saltul de la mediul de business spre cel mai râvnit fotoliu al administrației publice cărășene este destul de mare, deciziile luate ulterior, „în necunoștință de cauză”, putând avea o serie de repercusiuni.

Văzând cât de radical se schimbă lucrurile atunci când un om de afaceri face pasul spre politică, în speță spre administrație publică, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, deși în urmă cu patru ani renunța la antreprenoriat pentru fotoliul de edil-șef, consideră că într-un anume fel arată lucrurile atunci când pornești de jos și parcurgi toți pașii până la cel mai înalt nivel, comparativ cu evitarea anumitor trepte până la scopul final. Acesta este și motivul pentru care nu-l vede capabil pe candidatul PNL-ului la șefia Consiliului Județean să gestioneze problemele din Caraș-Severin, social-democratul apreciind că indicat pentru Dunca ar fi să ocupe mai întâi fotoliul de consilier județean, asta pentru a se acomoda cu administrația publică, iar apoi, cu toate temele făcute, să aspire la cea mai înaltă funcție a județului.

„Venind din mediul privat îl apreciez pe Romeo Dunca pentru curajul de a intra în politică, dar cred că patru ani de consilier județean îi vor prii, asta ca pe viitor să candideze în cunoștință de cauză pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin. În acest moment cred că el nu este soluția pentru Caraș-Severin. PNL-ul poate decide că el este soluția, dar din punctul meu de vedere, Romeo Dunca, în 2020, nu este soluția pentru Consiliul Județean.”, a explicat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro

Motivele pentru care Silviu Hurduzeu merită încă în mandat la șefia CJ CS

Consecvent ideii potrivit căreia planurile mărețe nu se pot realiza peste noapte și nici pocnind din degete, șeful administrației publice locale de la malul Dunării consideră că actualul președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, merită o a doua șansă, edilul subliniind că Hurduzeu este capabil să șteargă cu buretele derapajele fostelor conduceri, mai ales că știe exact cu ce probleme se confruntă județul.

„Cred că actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, merită să-i acordăm încă patru ani de încredere. Nu a fost un om conflictual, poate că nu s-au văzut multe rezultate, dar, în această perioadă, instituția a fost transparentă. Ceva mișcări se văd în urma domniei sale. A fost și o stare nelalocul ei în cadrul organizației județene PSD și atunci poate multe lucruri pe care ar fi dorit domnia sa să le facă la județ nu au avut și suportul conducerii naționale. Cred că, în următorii patru ani, Silviu Hurduzeu merită să rămână președinte și asta vă spun pentru că am stat de vorbă și cu foști colegi, mulți considerând că e bună continuitatea, lucru valabil și la nivel local. Eu zic să nu dăm cu parul imediat.”, a ținut să adauge primarul orașului din Clisura Dunării.