Redeschiderea Portului Baziaș, pod peste Nera și legătură cu autostrada de Belgrad, următorii pași pe noul DN 57A!

Bucurie mare într-o comună din Clisura Dunării. Reabilitarea unui tronson de drum va aduce nenumărate beneficii care vor pune zona în valoare.

În doar câteva zile, drumul ce leagă comuna Socol de comuna Pojejena, DN 57A, va fi declarat finalizat, cei 21,5 kilometri aducându-le locuitorilor dezvoltarea la care, uneori, poate au uitat să mai spere. Dacă lucrările de reabilitare a drumului ce leagă cele două comune cărășene s-au desfășurat cu viteza luminii (firma câștigătoare a licitației pentru executarea lucrărilor demonstrându-și seriozitatea prin faptul că va finaliza turnarea covorului asfaltic înainte de termenul limită: septembrie 2019), la fel de repede a ajuns această informație la urechile investitorilor care deja au bătut la ușa primarului Olghița Ghiță.

Despre porțile pe care le-a deschis reabilitarea tronsonului DN 57 A în comuna pe care o conduce, edilul din Socol dezvăluie pentru expressdebanat.ro: „Acest drum va influența dezvoltarea zonei foarte mult! În primul rând, în comuna Socol au început deja să curgă investițiile, adică să vină investitori. Deja avem discuții cu o societate, însă nu o să vorbesc prea mult despre acest lucru acum, decât atunci când vor demara lucrările în adevăratul sens al cuvântului”.

Având un drum ca-n palmă, obiectivul fiind aproape declarat finalizat, acest lucru o ambiționează pe Ghiță să treacă la demararea altor proiecte, care vor contribui la o situație înfloritoare: „Avem în vedere ca zona să se dezvolte atât turistic, cât și pentru investitori. Ne dorim să redeschidem portul de la Baziaș, avem în vedere, aici, la Socol să finalizăm și acest pod, există promisiuni prin CNI să-l repunem și s-ar putea, nu este sigur 100%, dar voia Domnului nu o cunoaște nimeni, să facem podul peste Nera, drumul național să continuie cu partea de sârbi și să fim legați cât mai repede de autostrada de Belgrad, spre sud și nord și cu acestea putem spune că turiștii vor fi foarte atrași și fluxul va fi foarte mare în zona noastră”.

1000x200 dacus 02

Dincolo de atragerea de investitori, șeful administrației publice de la Socol vrea să resusciteze turismul din zonă. Și asta pentru că, în momentul de față, pe raza comunei pe care o cârmuiește nu există nicio pensiune: „Cu acest drum, precis vor începe și pensiunile să se dezvolte, căci, în momentul de față, pe raza comunei, nu avem nicio pensiune. Să sperăm că, odată cu reabilitarea DN 57A, va înflori și zona”.

publicitate si promovare online banner maxagro