Mălăiescu i-a cerut alte 10 milioane Vioricăi Dăncilă!

Șeful administrației publice din Oțelu Roșu a depus două noi proiecte la Guvern în vederea obținerii de fonduri pentru alte lucrări de asfaltare și pentru străzile care încă nu au fost cuprinse în planul de lucrări pe 2019. Dacă proiectele vor fi aprobate, atunci aproape 10 milioane de lei vor intra în bugetul instituției la capitolul infrastructură.

„Am depus două proiecte: unul în valoare de 6,4 milioane lei pentru asfaltare străzi. Dacă se aprobă, atunci putem asfalta și restul de străzi și drumul care leagă cartierul Gai de cartierul Mal pe o distanță de 2,9 km. Aici putem include și străzile de legătură. Bani ar putea fi alocați în baza programului anunțat de Guvern pe Fondul de Dezvoltare și Investiții. De asemenea, am depus un alt proiect cu o valoare de 3,3 milioane de lei pentru reabilitare trotuare la străzile asfaltate deja pe programul guvernamental PNDL 2”, ne-a declarat primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

Reamintim că în baza programului PNDL 2 au fost asfaltate 14 străzi, investiția ridicându-se la 2,5 milioane de lei. Edilul orașului de pe Valea Bistrei ne-a mai menționat că în aceste zile se analizează cele două proiecte depuse și speră să se finanțeze.

Fondul de Dezvoltare și Investiții este destinat finanțării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiții sau lucrări de întreținere și reparații curente ale primăriilor, asociațiilor de dezvoltare inter-comunitară în domenii prioritare precum sănătate, educație, apă și canalizare, rețea de energie electrică și rețea de gaze, infrastructura de transport, salubrizare, rețea de iluminat public, precum și în alte domenii. Fondul se utilizează și pentru proiecte de investiții ale universităților: construcția și modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spațiilor de masă și cazare pentru studenți și a centrelor de conferință.

Valoarea totală a FDI este echivalentul în lei a 10 miliarde de euro, calculat la data intrării în vigoare a OUG 114/2018. Programul se va derula pe o perioadă de 20 de ani.