Recunoaștere națională! Un profesor de la Liceul Tehnologic „Braniște”, model de bună practică

Profesoara Nicoleta Muntean de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” face parte din echipa celor cinci cadre didactice selectate în campania națională Teach Smart 2019-2020, desfășurată de către ECDL România, parte a Coaliției pentru Educația Digitală.

Selecția a fost realizată dintr-un număr de peste 90 de candidaturi naționale ale profesorilor care nu predau discipline din sfera Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor, dar care utilizează tehnologia digitală la clasă, respectivii dascăli fiind considerați modele de bună practică la nivel național.

„Apreciez încrederea şi curajul conducerii școlii de a mă propune într-o astfel de competiție națională. Familia Braniște este o familie care își asumă digitalizarea, cu pași mărunți dar siguri, lucru care se observă în dotările din școală, în modul în care cei mai mulți dintre profesorii de la Liceul Tehnologic «Valeriu Braniște» folosesc, în timpul orelor de curs, tehnologii, medii și instrumente digitale. De această dată am fost eu, sunt convinsă că în anii următori și alți profesori brănişteni vor deveni modele de bună practică națională pentru că DA, și NOI PUTEM!”, ne-a declarat prof. Nicoleta Muntean.

Luna aprilie a fost una dedicată muncii şi inovației didactice pe care prof. Nicoleta Muntean o face în cadrul orelor de curs. ECDL România, cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internațional, a dedicat o pagină activității profesoarei din Lugoj, fiind evidențiate atât interesul pentru tehnologia digitală, cât mai ales, modul în care aceasta este integrată, zi de zi, la orele de curs susținute la disciplinele de specialitate: Alimentație Publică și Turism. Pagina dedicată prof. Nicoleta Muntean poate fi găsită la adresa https://ecdl.ro/articol/teach-smart-nicoleta-muntean_220.html#page

„Suntem onorați de aprecierea națională de care se bucură dna profesoară Nicoleta Muntean. Suntem onorați că ne este colegă și că prin efortul său profesional reușește să ofere elevilor experiențe de învățare inovative. Da, dumneaei este un exemplu de urmat pentru multe cadre didactice și credem noi că dumneaei este dovada faptului că la Liceul Tehnologic «Valeriu Braniște» apropierea de tehnologia digitală nu este doar o poveste de document, este o realitate de zi cu zi.. Am mai spus acest lucru: doamna Muntean reușește să muncească atunci când poate alții decid să ia o pauză, reușește să își asume lucruri atunci când poate alții refuză să și le asume. Este un câștig pentru școala noastră, pentru colectivul de profesori de la Liceul Tehnologic «Valeriu Branişte», dar şi pentru elevii care beneficiază de experiența întâlnirii educaționale cu acest profesor”, a declarat Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic „Valeriu Branişte” din Lugoj.

Campania Teach Smart a urmărit realizarea unei mișcări naționale de profesori care produc schimbări pozitive, utilizând mediile digitale.