Proprietățile la control! Municipalitatea verifică terenurile abandonate sau neîngrijite

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au favorizat dezvoltarea vegetației, atât pe domeniul public, dar și pe terenurile private, care nu sunt sub administrarea autorităților locale.

Pe spațiile verzi și în parcurile din Lugoj au fost efectuate lucrări de cosire a ierbii, necesare atât pentru prevenirea dezvoltării unor acarieni și insecte, care pot pune în pericol sănătatea oamenilor, cât și pentru aspectul estetic al domeniului public. Nu toate zonele au fost însă cosite, Serviciul de Sere și Spații Verzi din cadrul Primăriei Lugoj nereușind până acum să acopere toate cartierele orașului.

Autoritățile lugojene impun însă și proprietarilor privați de terenuri de pe raza orașului să-și îngrijească suprafețele deținute, să le curețe de vegetație și deșeuri, în caz contrar impozitele urmând a fi mărite între 200% și 500%. Din acest motiv, în următoarea perioadă vor începe verificări privind respectarea îngrijirii terenurilor cu deschidere la stradă.

„Verificările stării de curățenie pe terenurile care nu sunt în proprietatea municipiului vor fi făcute de Biroul Tehnic din primărie și Poliția Locală, pe baza evidențelor anterioare”, a comunicat Primăria Lugoj.

Anul trecut, pentru două persoane fizice a fost propusă majorarea impozitului cu 200% pentru că nu au curățat vegetația în exces de pe suprafețele deținute în proprietate.

Administrația locală a demarat această acțiune și pentru faptul că în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a cazurilor de alergii la ambrozie, buruiană specifică terenurilor abandonate. Primăria Lugoj a fost atenționată anul trecut chiar de Consiliul Județean Timiș să ia măsuri împotriva suprafețelor pe care această plantă creștea din belșug.