Rectorul Politehnicii avertizează: „Universitatea din Reșița nu va mai primi niciun leu din fondurile pentru situaţii speciale!”

Senatul Universității „Eftimie Murgu” s-a grăbit să respingă fuziunea cu Politehnica din Timișoara, în ciuda faptului că universitatea reșițeană se expune unor posibile probleme financiare fără de rezolvare!

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru expressdebanat.ro, Viorel Șerban, rectorul Politehnicii din Timișoara, a cerut onestitate din partea celor care conduc astăzi universitatea din Reșița. „Văd că, pe diferite căi, induc senzaţia că Politehnica are anumite interese. Departe de noi gândul acesta. Aşteptăm să spună tuturor colegilor care este situaţia reală. Universitatea din Reșița nu va mai primi niciun leu din fondurile pentru situaţii speciale. Au trecut cei doi ani de zile! Universitatea s-a salvat în ultimii doi ani cu milioane date pe planuri de restructurare, astfel încât să poată să funcţioneze. Singura soluţie de a primi bani este o reorganizare de genul pe care noi am propus-o. Am şi discutat acest principiu la minister, nu suntem nişte aventurieri ca să ne aruncăm într-un astfel de demers fără a cunoaşte fondul problemei”, a explicat rectorul Șerban.

Viorel Serban – rector Universitate Politehnica Timisoara

EXCLUSIV! Rectorul Universității Politehnice din Timișoara vorbește pe larg, în exclusivitate pentru Express de Banat, despre singura șansă de salvare a învățământului superior reșițean. Despre dublarea numărului de studenți, rezolvarea problemelor financiare și de imagine, despre un învățământ academic de calitate și la Reșița, dar și despre multe altele, am dialogat astăzi cu rectorul Viorel Șerban.

Gepostet von Express de Banat am Montag, 2. April 2018

Acesta s-a arătat ușor deranjat de atitudinea celor care conduc „Eftimie Murgu” și a răspuns acuzațiilor potrivit cărora ar fi acționat lipsit de eleganța pe care o impune în mod obligatoriu mediul academic. „Dezamăgirea noastră este că ceea ce se întâmplă acum parcă aruncă şi o pată asupra Politehnicii, în sensul că dorim pe ascuns această fuziune. Nu, noi am respectat procedura elegantă, am primit o solicitare, am analizat-o, am transmis-o forului decizional. Oricum, noi nu vom renunţa la ideea de a face inginerie de calitate la Reşiţa. Noi nu respectăm doar Timişoara, ci şi întreg Banatul”, a mai spus Viorel Șerban, întărind promisiunea că, într-o formă sau alta, Politehnica va fi prezentă în curând în Reșița.