Rectorul Bichescu își pierde funcția! Dar de studenți îi pasă cuiva?!

Viorel Șerban, rectorul Politehnicii din Timișoara, a confirmat lucrul de care se temeau toți cei cu funcții de conducere în Universitatea „Eftimie Murgu”. În cazul fuziunii, mai multe funcții ar dispărea din organigramă!

Singurele argumente care au stat la baza respingerii fuziunii cu Universitatea Politehnică Timișoara de către membrii Senatului de la „Eftimie Murgu” par să fie legate de bani. De banii pe care angajații UEM îi bagă acum în buzunare. Despre ce ar avea de câștigat sau de pierdut actualii și viitorii studenți s-a vorbit foarte puțin spre deloc în forul decizional al UEM în contextul posibilei fuziuni prin absorbție. Revenind la interesele profesorilor de la „Eftimie Murgu”, rectorul UPT, Viorel Șerban, a recunoscut că unii dintre ei vor fi nevoiți să renunțe la funcții, dar în același timp a subliniat că toți vor putea sta liniștiți din momentul fuziunii încolo.

„În condiţiile în care fuziunea s-ar realiza, trebuie o nouă reaşezare, probabil va fi doar un singur post de prorector şi pe moment va rămâne funcţia de decan. Dispare un post de rector sau de director general administrativ, de director economic, dispar câteva posturi care se pot transforma în servicii. Nimeni nu va pleca!”, a explicat Șerban.

Potrivit rectorului de la UPT, în cazul în care se va ajunge într-un final la fuziune, în ciuda votului împotrivă dat de Senatul de la „Eftimie Murgu”, la Reșița vor preda și profesori care acum sunt la catedra Politehnicii din Timișoara. Și invers! „În anumite zile, putem reloca cadre didactice de la Reşiţa la Timişoara, pentru că sunt cadre didactice de calitate la Reşiţa, cel puţin în domeniul la care mă pricep, domeniul ingineriei. Cunosc profesori de calibru de la Timişoara care au predat la Reşiţa, au contribuit la dezvoltarea Institutului de Subingineri din Reşiţa. Majoritatea celor care predau acum la Reșița sunt absolvenţi de Politehnică. Nu vă ascund faptul că eu am ţinut un curs la Hunedoara, la master şi o dată la două săptămani, mergeam şi ţineam cursuri pentru că Facultatea de Inginerie din Hunedoara a avut probleme în a susţine un master. Avea nevoie de un conducător de doctorat şi m-am implicat până s-a rezolvat problema. În continuare avem colegi care predau la Hunedoara, noi avem disponibilitatea ca această relocare pe anumite discipline să se facă în ambele sensuri. Și nu numai la inginerie, discutăm de ştiinţe economice, de educaţie fizică”, a afirmat rectorul Șerban într-un interviu pentru Express de Banat.

Acesta a mai spus că apreciază eforturile făcute în ultimii doi ani de actuala conducere de la „Eftimie Murgu”, în sensul reducerii costurilor, dar a tras în același timp un semnal de alarmă. „Toate acestea au şi efectul pervers, lumea nu se mai ocupă de educaţie, nu mai face cercetare!”.