Reșița își pierde universitatea din prostie! Aici e vorba de interese particulare!

Avertisment dur pentru actuala conducere de la „Eftimie Murgu”, lansat de Liviu Spătaru, omul căruia i se datorează în mare măsura existența universității reșițene!

Prezent în redacția Express de Banat, Liviu Spătaru a vorbit în termeni duri despre situația în care a ajuns Universitatea „Eftimie Murgu”, dar mai ales despre respingerea fuziunii cu Politehnica din Timișoara. „Eu mă simt sufletește atât de legat de universitate ca de copilul meu. Domnul profesor Gârlașu, cu care am făcut-o, că noi doi am făcut-o, în 1992, când eram prefectul județului, spunea că eu am făcut-o în proporție de 70 la sută, dânsul în proporție de 30 la sută. Mă doare sufletul când știu cât ne-am chinuit să o facem și cât de simplu și de banal sunt în stare să o piardă ăștia!”, a spus Spătaru.

Ideea susținută de tot mai multă lume potrivit căreia Reșița riscă efectiv să rămână fără învățământ universitar e acreditată și de Liviu Spătaru. „O pierd din prostie. Din prostie pentru că nu înțeleg! (…) Aici e vorba de interese particulare!”, a avertizat acesta. Problema banilor alocați de Minister din fondurile de rezervă e deja binecunoscută. E aproape imposibil ca UEM să beneficiez de ajutor pentru al treilea an la rând. „S-a pornit greșit de la început, pentru că inginerii nu au vrut niciodată să cedeze conducerea universității. Au păstrat în mod artificial o parte a acestei universități. Îmi pare rău să o spun, pentru că a fost un efort imens să facem această universitate, a fost cel mai frumos lucru care s-a întâmplat Caraș-Severinului după 1989, cel mai prolific, dar o universitate cu 1.113 studenți nu poate să reziste. Așadar, dacă nu se găsește o soluție miraculoasă, să atragem spre 2.500-3.000 de studenți, atunci universitatea nu are viață și partea de inginerie în coasta Politehnicii din Timișoara nu va putea trăi. Previziunea mea, cu toată durerea în suflet, ingineria la Reșița nu va trăi dacă UPT își pune în cap să o absoarbă!”, a mai spus Liviu Spătaru.

1000 x 100 gif logiscool