Rectificări bugetare, băgate sub nasul social-democraților! „Nu putem fi chiar așa de proști să votăm niște anomalii”

explo 1000x200

Consilierii locali din partea PSD sunt tot mai supărați pe modalitatea de lucru a directorului economic al Primăriei Caransebeș, Horia Irimia. La recenta ședință de lucru i-au reproșat, din nou, că le bagă sub nas în ultimul moment acte spre aprobare pe care nu au timp să le studieze, pentru a-și putea forma un punct de vedere.

Rectificarea bugetară a fost aprobată în Consiliul Local, după ce directorul economic a fost dojenit de către consilierul Valentin Dascălu: „Eu aș vrea să-l întreb pe domnul Irimia, care spune că a fost în grabă rectificarea rândul trecut. Cum a putut să fie în grabă când ne-ați ținut 10 zile că faceți rectificarea și le-ați sucit în așa fel încât azi iar rectificăm. Ne chemați cu o oră înainte la comisie să vedem rectificarea. Nu putem fi chiar așa de proști să votăm niște anomalii”.

În replică, directorul Horia Irimia a menționat că se așteaptă după alte instituții din subordinea Primăriei să aducă documentele la timp: „Nu este vina mea că de la spital am primit târziu actele. Normal ar fi ca, dacă este nevoie de o rectificare, atunci eu trebuie să am toate solicitările și materialele cu cel puțin 15 zile înainte. Din cauza ritmului rapid în care s-a derulat activitatea săptămâna trecută au apărut niște documente în plus, dar sumele alocate nu schimbă cu nimic pe capitole la buget. Au apărut elemente noi de săptămâna trecută, am mai primit niște bani pentru Planul Urbanistic General, de la Guvernul României prin Consiliul Județean, pentru a plăti firma care se ocupă de întocmirea PUG-ului. Și acea sumă de 1 milion de lei se referă la proiectul cu modernizare a ruinelor din centru”.

Bugetul s-a rectificat cu 21.287 lei, bani cu care se achită o nouă tranșă către firma care întocmește Planul Urbanistic General al municipiului, 50.000 de lei alocați către Casa de Cultură „George Suru”. Valoarea totală a bugetului local a ajuns la 46.555.327 lei.