UPDATE/RECORD. Bugetul local a fost aprobat cu unanimitate de voturi la Moldova Nouă!

După 3 încercări eșuate, aleșii locali se întrunesc astăzi, din nou, în ședință de îndată la malul Dunării. Presiunea este mare pentru că aproximativ 500 de persoane nu își pot primi salariile sau indemnizațiile, după caz, din cauza neaprobării.

După ce orașul a intrat în cartea recordurilor pentru faptul că scandalul din consiliul local a ținut zile în șir prima pagină a ziarelor, astăzi, la malul Dunării, consilierii locali mai au o șansă să îl analizeze și să îl aprobe sau respingă după caz. Astăzi are loc a patra dezbatere! Cazul este unic în tot vestul țării.

„Am avut întruniri cu toți reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local. Le-am explicat nelămuririle, acolo unde a fost cazul, am reconsiderat elaborarea notei de fundamentare, așa cum au cerut liberalii și le-am explicat și celor din Partidul Verde cu ce amendamente au venit cei din PNL, astfel încât astăzi, când ne prezentăm la ședință, să nu mai aibă nimeni nicio nemulțumire și nicio neclaritate. Sunt curios ce se va întâmpla pentru că similar am procedat și în rândurile trecute, dar când ne-am întâlnit în plen am avut surpriza că între timp au apărut alte nemulțumiri”, a declarat Matei Lupu, primarul orașului Moldova Nouă, pentru www.expressdebanat.ro.

În localitate sunt circa 300 de profesori și alți 200 de însoțitori sau persoane cu handicap, ale căror venituri sunt dependente de aprobarea în plen a bugetului orașului pe anul 2015.

UPDATE – În urma dezbaterii care a avut loc astăzi în plen, aleșii locali au aprobat bugetul orașului cu unanimitate de voturi. “De această dată nu au mai fost comentarii. Documentul a fost prezentat exact ca cel din prima ședință, însă la acesta s-au adăugat amendamentele PNL. Practic, exact în forma de astăzi a fost prezentat și la cea mai recentă pe care am avut-o”, a spus primarul Matei Lupu.

UPDATE 2  – Lupu e corigent!

Adrian Torma, preşedintele PNL Moldova Nouă, i-a dat o nouă replică primarului Matei Lupu: „Noi îi cerem în continuare demisia pentru că este incompetent şi mincinos. Nu poate spune că a avut documente şi la şedinţele anterioare când ele au fost datate 16 martie 2015. A minţit şi legat de discuţiile avute cu partidele politice. Nu a fost iniţiativa lui, ci a PNL-ului. Noi suntem bucuroşi că, pentru prima dată în 25 de ani, din opoziţie am avut puterea şi curajul de a aduce amendamente proiectului de buget. Din păcate, Matei Lupu, după 11 ani de administraţie publică locală, este corigent în a respecta legea”.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

  1. R.Milenovici says:

    Adica toate partidele o sa-si puna botul la ciolan , asta era !!!! 300 de profesori ??????????Pai nici nu sunt 300 de elevi !!!!

  2. Cineva says:

    Ba sa ma lasa si cu PNL-ul paci mele, nu sunteti buni de nimic

  3. Ciprian says:

    Replicile lui Torma arata cat e de prost si a fost o ocazie perfecta sa vada lumea ca atat cat e de mic fizic atat e de mic si intelectual fata de LUPU ! Felicitari , d-le LUPU , ne mandrim cu d-voastra !