Record bătut de primarul Luca Mălăiescu! Datorii zero și facturi achitate la final de 2018!

Dacă la alte primării edilii nu știu cum să facă rost de bani, măcar pentru salariile angajaților, la Oțelu Roșu primarul dă lecții de administrație. Să fie oare experiența dobândită din mediul privat un atu pentru Luca Mălăiescu?

Pentru prima dată, Oțelu Roșu încheie anul cu toate facturile plătite la zi. Potrivit primarului orașului de pe Valea Bistrei, Luca Mălăiescu, pentru că a rămas cu fonduri la buget, a solicitat achitarea tuturor facturilor atât ale Primăriei, cât și ale instituțiilor pe care Primăria le gestionează: școli, spital, cantina socială etc. chiar dacă ele puteau fi plătite și anul viitor, însă fiind bani în contul Primăriei, a dorit să intre liniștit în noul an.


„Mi-am propus și am reușit, pentru că am avut bani să achităm tot, deci se puteau plăti la 90 de zile, furnizori, utilități pentru toate instituțiile pe care le administrăm. Este pentru prima dată în ultimii 16 ani, după cum arată datele contabile, când se achită toate facturile la zi, din cursul anului, colaboratori, utilități, tot”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Menționăm că Primăriei Oțelu Roșu îi vor mai intra bani în cont până la finalul acestui an în baza unei Hotărâri de Guvern, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin. Din totalul de 7.159.000 de lei, la Primăria Oțelu Roșu vor intra 1.118.000 de lei. Este pe locul 2 ca valoare după municipiul Caransebeș (1.204.000 de lei) din cele 22 de localități care sunt vizate de ajutorul guvernamental.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, banii vor fi folosiți pentru lucrări de asfaltări străzi la începutul anului viitor.

„Banii vor fi aprobați ca excedent bugetar și îi vom aloca la asfaltarea străzilor pentru că, așa cum am tot spus, prioritatea mea și în 2019 este ca orașul să aibă toate străzile asfaltate. La începutul anului, când vremea va permite, vor începe lucrările pe cele 14 străzi, valoarea investiției fiind de 1,3 milioane plus TVA”, ne-a precizat edilul din orașul Oțelu Roșu.