Milioane de euro pentru iluminatul festiv! Achiziții directe, fără licitație!

Autoritățile locale aruncă 11 milioane de euro pe iluminatul festiv și artificiile de Revelion. Potrivit Mediafax, USR a calculat cât au cheltuit autoritățile locale în acest an pentru iluminatul festiv și focurile de artificii de Revelion, suma ridicându-se la 50 de milioane de lei, însemnând echivalentul a 11 milioane de euro, arată reprezentații formațiunii pe Facebook.


„În 2018 sunt mai mulți bani decât anul trecut (când s-au cheltuit 34 de milioane de lei), dar tot lipsesc sume care nu s-au realizat prin SICAP, spre exemplu o achiziție pentru luminițe, a Primăriei Capitalei, în valoare de 6 milioane lei, făcută pe site-ul propriu”, au scris reprezentanții USR, într-o postare pe Facebook.

Aceștia spun că au creat o hartă a localităților unde au fost făcute achizițiile directe pentru artificii și iluminat festiv de Revelion, toate fiind realizate fără licitație.

„Gândiţi-vă ce s-ar putea face cu aceste sume de bani pentru multe din școlile și spitalele noastre, în condițiile în care multora le lipsesc și în 2018 dotări de bază. Cu ajutorul Google Maps am creat o hartă cu localitățile unde s-au hotărât aceste achiziții directe pentru iluminat festiv și artificii de Revelion, toate fără licitație”, a completat sursa citată.

Pe harta întocmită de cei de la USR, și municipiul Caransebeș este „însemnat”, aici unde Primăria a achiziționat sisteme de iluminat festiv de sărbători de 110.000 de euro. Dacă în Caraș-Severin Caransebeșul este lider, în Timiș sume apropiate au cheltuit localități precum Timișoara, Ghiroda sau Becicherecu Mic.