Recomandare Natur House Reșița: Condimente care întăresc sănătatea și dau gust perfect mâncărurilor tale

De cele mai multe ori, condimentele fac diferența atunci când vine vorba de mâncare. Unele mai puternice, altele cu un gust subtil, condimentele au și proprietăți deosebite, fiind o alegere sănătoasă pentru organism. Specialiștii Natur House Reșița ne vorbesc astăzi despre turmeric.

Turmericul devine ușor un condiment tot mai popular. De sute de ani, acest ingredient a fost folosit datorită uimitoarelor sale beneficii medicale. Turmericul obține o atenție deosebită deoarece ingredientul activ în acesta este curcumina, are proprietăți antiinflamatoare puternice și s-a dovedit a fi benefic în tratarea simptomelor bolii Crohn, a sindromului de colon iritabil și a ulcerelor de stomac.

Utilizările culinare pentru turmeric sunt nesfârșite! Aroma este destul de intensă, deci începeți cu o cantitate mică și creșteți-o odată ce vă obișnuiți cu aroma. Atenție, nu trebuie făcut abuz! Puteți să adăugați 1-2 lingurițe pentru orice rețetă de supă. Când legați legumele sotate, adăugați o linguriță de turmeric. Se poate adăuga la ficățeii sotați, lângă ceapă.

Dați gust și aromă orezului prin adăugarea a ½ linguriță de turmeric împreună cu curry în apă atunci când gătiți orez.

Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție. Programări telefonice se pot face la numărul 0770 457 030.