Semne bune anul 2019 are pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița

Veste bună, dar greu credibilă pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, dă speranțe unității medicale că are șanse să scape de datoriile colosale.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat miercuri la Timișoara, într-o vizită de lucru. În cadrul conferinței de presă susținută la sediul PSD Timiș, Sorina Pintea a oferit un răspuns care aprinde flacăra speranței atunci când a fost întrebată despre datoriile care sufocă Spitalul Județean de Urgență din Reșița și care se situează, la ora actuală, în jurul valorii de 13 milioane de lei. Ministrul Sănătății susține că are cunoștințe despre situația de la Reșița și nu a omis să amintească de alocarea bugetară de la finalul anului trecut, prin care unității medicale i-au fost stinse o parte din arierate. Mai exact, 4 milioane de lei din aproape 18.

publicitate ziar expresb 1000x100

Cum rămâne cu restul datoriei? Există vreun plan? Se are în vedere vreo măsură la nivel central? „Eu prefer să discut în teritoriu cu managerii și cu partea medicală ca să aflu situația reală. Multe probleme le-am rezolvat ca urmare a acestor discuții”, a fost răspunsul Sorinei Pintea pentru Express de Banat. Așadar, nu este exclus ca anul acesta și județul Caraș-Severin să primească vizita ministrului Sănătății, o vizită care ar putea fi salvatoare, chiar dacă săptămâna aceasta, în cadrul vizitei în județul Timiș întinsă pe o zi întreagă, ministrul a ocolit Caraș-Severinul. Ba mai mult, întrebat dacă are programată vreo întâlnire cu ministrul Sănătății, având în vedere vizita în județul vecin, managerul spitalului reșițean, Waldemar Murgu, ne-a răspuns deschis: „pe noi nu ne-a chemat nimeni”.