Reacția CJT în scandalul transportului public de la Ghiroda. De ce vrea să adere la ADI-SMTT?

plen cjt

CJT face apel către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Societatea Metropolitană de Transport Timișoara” (ADI-SMTT) să anuleze decizia de suspendare a curselor dintre Timișoara și comuna Ghiroda până la rezolvarea legală a conflictului.

„Consiliul Județean Timiș nu va permite ca locuitorii din Ghiroda și Giarmata Vii să rămână fără transport în comun. Nu este corect, deoarece aceștia contribuie consistent la bugetul local al Timișoarei. 80% din bugetul local este generat de impozitul pe venit al persoanelor care muncesc în Timișoara, indiferent că locuiesc în Timișoara sau în mediul periurban. Există precedent la alte sisteme de gospodărire, cum este gestionarea deșeurilor, rețeaua de apă și canalizare. Este nevoie de o administrare similară și în ceea ce privește transportul public din județ.”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În ianuarie 2022, CJ Timiș a început demersurile pentru demararea negocierilor cu ADI-SMTT, în vederea intrării în rândul membrilor, demersuri care nu s-au concretizat până la această dată. Conducerea CJT solicită asociației să ia în serios solicitările și să nu mai tergiverseze luarea unei decizii.

„CJ Timiș și-a arătat disponibilitatea de implicare, inclusiv financiar, pentru că sunt localități unde copiii ajung greu la școală, cetățenii trebuie să aibă modalități de a ajunge la serviciu. Singurul interes al administrației județene este pentru persoanele care folosesc transportul public pe traseul Timișoara – Giarmata Vii – Ghiroda și retur, pentru care trebuie să fie asigurat un flux constant de transport.”, a mai spus Alin Nica.

1000x200 dacus 02

Vă reamintim, SMTT a anunțat că va suspenda din 19 iunie transportul public prestat pe liniile M29, M30, M35 și M11 din cauză că Primăria Ghiroda nu a achitat facturile restante. Primarul Ionuț Stănușoiu a explicat motivele pentru care a returnat documentele societății metropolitane de transport.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Ghiroda, acuzat de viceprimarul Lațcău că ar fi procesoman și are așteptări naive

publicitate si promovare online banner maxagro