Investiție majoră! Un oraș din Timiș se va încălzi cu apă geotermală

deta

Investiție majoră în energie sustenabilă în Deta! Autoritățile vor să implementeze un sistem care să producă energie termică din surse geotermale.

Energia produsă din sursele regenerabile ar urma, într-o primă etapă, să asigure încălzirea clădirilor publice din oraș. A fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția proiectului „Realizarea unui sistem centralizat de producere si distributie a energiei termice pentru cladiri publice din orasul Deta, jud.Timiș, utilizand surse regenerabile de energie geotermală”.

Contractul are o valoare de 15,5 milioane de lei și are o durată de 6 luni.

Se va realiza un foraj de extracție a apei geotermale și a unui foraj de injecție a apei geotermale uzate termic. Se va construi o centrală termică, se va realiza o rețea de distribuție a energiei termice și o conductă de transport, se vor monta racorduri la consumatori.

1000x200 dacus 02

„Având în vedere că pe raza orașului Deta există un potențial ridicat al energiei geotermale și deficientele identificate în încălzirea spațiilor pe raza localității, se dorește implementare unei soluții de furnizare a energiei termice pentru încalzire în sistem centralizat, prin utilizarea surse regenerabile de energie mai puțin exploatate, respectiv energie geotermală. Principalul rezultat urmărit este creșterea nivelului de independență energetică a autorității publice locale prin obținerea de energie din surse regenerabile, pentru consumul propriu al acesteia. Acest rezultat va contribui şi la creşterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară, ca rezultat al investiţiilor de creştere a puterii instalate de producere a energiei electrice şi termice din surse regenerabile mai puţin exploatate; reducerea emisiilor de carbon în atmosferă prin înlocuirea unei părţi din cantitatea de combustibili fosili consumaţi în fiecare an”, aflăm din caietul de sarcini.

Firmele interesate de contract se pot înscrie la licitație până în 19 iunie.

publicitate si promovare online banner maxagro