Reabilitări blocate! Spitalul Municipal din Lugoj acuză Agenția pentru Protecția Mediului Timiș că se opune modernizării

Proiectele de reabilitare și modernizare ale Spitalului Municipal „dr. Teodor Andrei” din Lugoj sunt blocate de lipsa unor avize de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș.

Agenția este acuzată de medicul Erwin Floroni, managerul unității medicale lugojene, că pune bețe în roate proiectelor de reabilitare, reamenajare și extindere a secțiilor de Chirurgie generală, Urologie și ATI. Avizele necesare, crede managerul spitalului, presupun respectarea unor cerințe de domeniul fantasticului.

„Anul acesta, la fel ca în anii anteriori, am primit deja un respins de la Mediu pe o lucrare de reabilitare. Cer niște absurdități, o să mă gândesc cum le pot rezolva, pentru că cerințele lor sunt de domeniul științifico-fantastic. Îmi cer stație de epurare pe spital, lucru imposibil de realizat. Nu știu dacă un spital din țară are stație de epurare specială. Trebuie să replantez pomii pe care îi tai și să le spun exact locația, ceea ce mi se pare din nou absurd. Îmi cer aprobarea ISU pe întreaga clădire, vorbesc acum despre clădirea principală, pentru că despre lucrarea din clădirea principală este vorba în prima fază. Asta deși clădirea are ISU pe toate secțiile și compartimentele. Ei cer încă o dată pe toată clădirea. Asta înseamnă alți bani, altă distracție”, declară Erwin Floroni.

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a mai solicitat să fie specificată aparatura care va intra în reabilitarea secției de Chirurgie, chiar dacă reabilitarea la care se face referire cuprinde doar instalația de aer condiționat. Conform unei adrese venite de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, toate aceste cerințe trebuie soluționate până în data de 10 iunie, altfel va înceta procedura de obținere a acordului de mediu.