Cu jalba-n proțap! Locuitorii din satul Tapia, aparținător Lugojului, vor rețele de canalizare și gaz metan

Sătui să mai aștepte vreo inițiativă investițională din partea primarului Francisc Boldea, 115 locuitori din satul Tapia au semnat un tabel, care a fost depus în data de 15 aprilie la Primăria Municipiului Lugoj, prin care solicită edilului-șef să introducă rețelele de canalizare și gaz metan.

Oamenii spun că în ultimii ani peste tot în mediul rural s-au făcut astfel de investiții, iar la Tapia, care aparține de Lugoj, nu se produc astfel de lucruri, pentru că nu vrea primarul. „Tapia nu este nici sat, pentru că aparține de Lugoj, dar nici oraș, pentru că cei din administrație o privesc ca pe o așezare rurală. De-aia nici domnul primar nu este prea interesat să facă mare lucru aici. Este nevoie clară de rețele de canalizare. Mai demult ne-a spus că nu se poate introduce canalizarea, pentru că la Tapia sunt dealuri. Păi la Bârna, Botești sau Drinova sunt dealuri mai mari și oamenii de-acolo beneficiază de o astfel de investiție. Apoi, pe pământurile noastre, pe teritoriul satului, trece magistrala națională de gaz, iar acum și cea internațională BRUA. Noi și Lugojelul suntem cei mai aproape de ele. Cel puțin, pentru satul vecin am înțeles că Primăria Găvojdia lucrează la proiectul de introducere a gazului. La noi nu se poate! Acum am depus un tabel la Primărie, cu doleanțele noastre, semnat de toate familiile din localitate și așteptăm inițiativa reprezentanților administrației locale. Și noi plătim impozite și taxe la Lugoj”, a spus Ioan Micu, locuitor în satul Tapia.

În ultimii 10 ani, singura investiție mai serioasă în această localitate a constat în introducerea rețelelor de apă. În plus, de aproape trei ani, Primăria Lugoj se chinuie să finalizeze o lucrare care vizează asfaltarea a cinci kilometri de drum. S-au modernizat doar vreo trei…