Reabilitarea și modernizarea Liceului Hercules – în linie dreaptă spre semnarea contractului de finanțare

După 15 ani de la ultima reparație, Liceul Hercules din Băile Herculane ar putea intra într-un proces de reabilitare și de modernizare. Fondurile pot veni prin Programul Operațional Regional – Axa prioritara 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Primăria Băile Herculane anunță intrarea proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Liceul Hercules – cod SMIS-123580 – într-o nouă fază, etapa de evaluare tehnică și financiară. După parcurgerea acestei etape, urmează semnarea contractului de finantare, de peste 8,7 milioane de lei, întocmirea caietului de sarcini și scoaterea la licitație a acestei lucrări de construcție.

Proiectul prevede construirea unei noi anexe, achiziționarea unei centrale termice noi, reparații la corpul de clădire, dar și modernizare și dotare. Proiectul prevede și un internat în vederea cazării elevilor din localitățile învecinate.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

La ora actuală, în Liceul Hercules învață aproape 700 de elevi de gimnaziu și de liceu, mulți dintre ei – viitori angajați ai hotelurilor din stațiune. Și asta pentru că elevii vor primi la absolvire diplome în turism și gastronomie, pe lângă clasele de informatică și filologie din cadrul liceului.

publicitate si promovare online banner maxagro