Proiecte împotmolite pe drumurile din Timiș

Unele dintre proiectele Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte infrastructura rutieră întâmpină probleme. Este vorba și despre Drumul Judeţean 609 Bazoş-Recaş. Aici SDM-ul a refuzat în ultimul moment semnarea contractului, iar procedura trebuie să se reia.

Drumul Judeţean 609 Bazoş-Recaş a fost licitat, s-a desemnat câştigătorul, a fost făcută comunicarea pentru semnarea contractului, dar, în ziua semnării, ofertantul – Societatea de Drumuri Municipale a Primăriei Timişoara – s-a răzgândit. Valoarea este de aproximativ 10 milioane de lei. Proiectul este finanţat din fonduri guvernamentale şi de la bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Nu pot să vă spun motivul, nu l-am înţeles nici eu. Încă sunt în dubii în ceea ce înseamnă această decizie a SDM-ului. Din păcate nu avem ce face decât să reluăm procedura şi să reanalizăm celelalte oferte depuse la nivelul acestui proiect. În regim de urgenţă, colegii mei de la licitaţii şi echipa tehnică vor relua procedura, bineînţeles cu penalităţi la nivelul societăţii care a refuzat semnarea contractului câştigat.”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Pentru drumul care face parte din minicentura Municipiului Timişoara, realizată din drumuri judeţene, şi anume Săcălaz-DN 6, a fost finalizat proiectul şi a fost predat Consiliului Judeţean.

„În acest moment echipa tehnică verifică proiectul şi dacă totul este în regulă se va preda echipei de la Achiziţii Publice pentru a fi licitată execuţia acestui drum judeţean care face parte din minicentura oraşului Timişoara.”, a adăugat Călin Dobra.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, se va continua proiectul pentru patru benzi la drumul Sânandrei-Calea Aradului. „Vom discuta despre realizarea unui inel complet în jurul Timişoarei format din drumuri judeţene, şi pe partea de Vest, şi pe partea de Est, şi conectarea cu centura existentă şi cu Centura de Sud, care sper ca în perioada următoare să obţină autorizaţia să începă lucrările efective.”, a mai spus Dobra.

Pentru un alt drum finanţat din fonduri guvernamentale şi bugetul Consiliului Judeţean, drumul Seceani-Fibiş, a fost desemnat câştigătorul licitaţiei. Acesta a fost contestat şi se aşteaptă decizia din partea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

„Sper ca în această săptămână să obţinem această decizie, astfel încât să putem demara mai departe investiţia. Un drum important ce ne asigură un acces mai facil la urcarea pe autostradă în zona localităţii Seceani. În prezent, acest drum este unul de pământ şi sper ca în momentul în care vom avea desemnat câştigătorul să emitem cât mai repede ordinul de începere, astfel încât constructorul să modernizeze şi acest drum judeţean.”, a afirmat Dobra.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 14 milioane de lei şi are un termen de execuţie de 9 luni. Lungimea este de 8,5 kilometri.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/