Reabilitarea fântânii cinetice, aproape de final! Va funcționa așa cum vor reșițenii! [VIDEO]

„Sunt foarte mulțumit”. Asta este concluzia primarului Nelu Popa după primele teste efectuate la fântâna cinetică din centrul Reșiței. Cât privește muzica și luminile, Popa dă asigurări că acestea vor funcționa așa cum vor reșițenii.

Primele probe la fântâna din Centrul Civic al Reșiței au fost efectuate luni. Primarul Ioan Popa spune că i-au fost depășite așteptările. „Din fericire, lucrurile au decurs bine. Este un succes! Am avut emoții. Mărturisesc că am schimbat absolut tot acolo, din temelie în zona de mecanică, de automatizare, dar funcționează chiar mai bine decât mă așteptam. Fântâna va fi funcțională la Zilele Reșiței”, dă asigurări edilul-șef.

CITEȘTE ȘI: Nelu Popa, scos în stradă de reacția oamenilor de cultură! „Cineva vrea să-i pună mustăți Mona Lisei!” [FOTO/VIDEO]

S-a tot vorbit despre jocuri de apă și lumini, așa că Primăria a achiziționat un sistem care permite punerea în aplicare a acestor idei. „Am schimbat pompa care funcționează de 35 de ani cu 4 pompe cu motoare cu turație variabilă, comandate de un calculator, care vor putea da jeturi de apă reglabile, în funcție de mai mulți parametri, ceea ce vrem noi: intensitatea luminii, intensitatea muzicală. Am instalat sistemul de purificare a apei. Apa va fi tratată în fântână, nu va mai fi nevoie să o schimbăm pe parcursul unei veri. Nu vom mai avea mătasea broaștei pe fundul piscinei”, dă asigurări Nelu Popa.

Selecția pieselor muzicale și a culorilor a stârnit controverse între administrația locală și oamenii de cultură din oraș, care se temeau că totul va deveni un kitsch. Așa că Nelu Popa va face în așa fel încât să împace pe toată lumea. „Încercăm să negociem cu oamenii de cultură din oraș ca în cazul în care (n.r. muzica) este frumoasă și este acceptată în general de public, să poată funcționa. Noi am luat un sistem de leduri rezistente la apă care au tot spectrul de culori și vom folosi ceea ce rezultă din teste și e acceptat de public. Putem să mergem numai pe alb sau putem să facem acele jocuri de muzică, lumină și apă seara, dacă, repet, este acceptat de comunitate”, a subliniat primarul Reșiței.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

YouTube video

Pe pagina de Facebook Deschide Reșița, primarul Ioan Popa a lăsat un mesaj de mulțumire pentru cei care au muncit la reabilitarea fântânii cinetice. „Reabilitarea fântânii cinetice se apropie de sfârșit. Zilele acestea am făcut primele teste și pot spune că sunt foarte mulțumit. Mulțumesc celor care au lucrat la acest proiect de suflet pentru orașul nostru”. Mesajul este însoțit de mai multe fotografii, printre care și una cu o parte dintre muncitori.

banner maxagro