DIN CULISE. Jocuri politice sau manevre masonice?

Ultimul blocaj galben-verde din Consiliul Local Reşiţa pare inexplicabil, dacă ar fi să ne luăm după numărul de consilieri PNL şi PV. Ca să înţelegem ce s-a întâmplat în realitate acolo, am apelat la surse apropiate principalilor actori politici de ieri.

Mai întâi, informaţiile oficiale. La şedinţa din 27 iunie a Consiliului Local Reşiţa, din grupul de 9 liberali a lipsit Aurică Ion Borobar, aflat în concediu. Dar nici PSD nu a fost în formulă completă, fiind prezenţi doar 7 social-democraţi. Adăugând la aceştia doi verzi şi un pemepist, ajungem la o prezenţă de 18 consilieri. Pentru a trece proiectele de hotărâre fără implicaţii patrimoniale, erau necesare, aşadar, 10 voturi pentru. Cei 8 liberali împreună cu cei 2 consilieri de la Partidul Verde asigurau, deci, această majoritate.

CITEŞTE ŞI: LUCRĂTURĂ. Liberalii din Consiliul Local Reşiţa trimit la Aquacaraş doar un om din trei!

Dar dintre cele trei propuneri ale Consiliului Local Reşiţa pentru Consiliul de Administraţie al Aquacaraş, una singură a primit 10 voturi favorabile: Adelin Tuţă. Pentru Dan Stan au votat doar 9 consilieri, iar pentru Iulian Georgevici, numai 6. Toate propunerile venind dinspre aşa-zisa alianţă PNL-PV, pare de neînţeles ce nu a funcţionat.

Votul, un ritual sacru. Pentru iniţiaţi!

Şi-acum, să trecem la informaţiile neoficiale, pe surse. Cei din echipa primarului Nelu Popa au mers din start pe varianta Adelin Tuţă. Mai trebuiau însă două propuneri, pentru că se miza pe trimiterea a 3 persoane la Aquacaraş. Cel care ar fi ţinut cu tot dinadinsul ca Dan Stan şi Iulian Georgevici să fie ceilalţi doi propuşi în Consiliul Local este city-managerul Paul Vasile (PV).

Iulian Georgevici a fost cândva membru PNL, însă în campania electorală de la alegerile locale din 2016 a susţinut Partidul Verde şi pe candidatul acestuia la funcţia de primar al Reşiţei, Paul Vasile. Nu ştim dacă a făcut-o datorită legăturilor politice ori afinităţilor masonice. Sau poate doar pentru că-şi doreşte să fie reprimit în cercul rotarian, club mai degrabă fiţos decât elitist, din care fac parte, printre alţii, importanţi membri şi susţinători ai Partidului Verde. Cert e că Georgevici nu mai este prea agreat printre liberali. Rezultatul s-a văzut la vot, când doar 6 dintre cei 10 „aliaţi“ i-au încercuit numele.

Dan Stan este în prezent membru PNL, dar şi un apropiat al lui Sorin Frunzăverde. Lui Stan i-a lipsit un singur vot. Acesta poate fi de la PV, de la PNL sau chiar… Dacă pemepistul Viorel Mutu l-a votat cumva pe Stan, atunci nu au făcut-o fie 2 liberali, fie 2 verzi, fie câte unul din fiecare partid! Motivul? Probabil ar trebui căutat în spatele lui Dan Stan! Să fie apropierea de Frunzăverde? Ori de loja masonică a acestuia? Sau poate de gradaţii din umbra lui Stan, care a absolvit Dreptul la Academia de Poliţie?! Ceva-ceva trebuie să fi fost, dar în niciun caz lipsa de profesionalism a avocatului Dan Stan, om cu mare experienţă în administraţie publică. Şi nu orice fel de experienţă, ci una câştigată ca director timp de 10 ani în Consiliul Judeţean, în perioada când instituţia a fost condusă spre înaltele culmi ale progresului judeţean de Frunzăverde sau de interpuşi.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Paul Vasile nu doar că a ţinut neapărat ca Dan Stan şi Iulian Georgevici să primească voturile PNL-PV, dar s-ar fi exprimat la un moment dat că Georgevici, dacă ajunge la Aquacaraş, va fi sprijinit să devină director adjunct! Cum ar fi reuşit un (fan) PV-ist să fie votat director adjunct odată ajuns în Consiliul de Administraţie al Aquacaraş? Simplu (dar complicat!): doar prin a fi votat acolo de trimişii majorităţii PSD-iste din Consiliul Judeţean! Şi de ce-ar face-o aceştia? Doar de dragul lui Georgevici sau al lui Paul Vasile? Să fim serioşi!…

Şantaj? Dar în interesul cui?

Interesant e că după ce au căzut la vot cei doi, s-a adeverit, spun sursele noastre, o profeţie făcută verde-n faţă liberalilor înainte de şedinţă. Aceea că votul verzilor în Consiliul Local pentru susţinerea aplicării votului cumulativ la Aquacaraş este condiţionat de votul liberalilor pentru perechea Stan-Georgevici! Şi-ntr-adevăr, ca din întâmplare, niciun verde, deci nici Ion Pîrvănescu, nici Nadia Potoceanu, nu a votat pentru proiectul de hotărâre prin care se susţinea solicitarea votului cumulativ în AGA de la Aquacaraş!

În aceste condiţii, tocmai s-au creat premisele ca Municipiul Reşiţa să nu aibă în Consiliul de Administraţie al Aquacaraş cei doi reprezentanţi la care ar avea dreptul legal dacă apelează la vot cumulativ în AGA!

Ca să fie clar. Acţionar majoritar la SC Aquacaraş SA este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, cu 64%. Municipiul Reşiţa deţine 26% din acţiuni, iar Caransebeşul şi cele şase oraşe adună împreună restul de 10%. La vot cumulativ are dreptul, conform legii, acţionarul minoritar care deţine cel puţin 10% din acţiuni. În cazul de faţă, numai Municipiul Reşiţa. Dar cu condiţia să solicite acest drept în AGA! Or, ieri, tocmai asta (nu) s-a întâmplat! Cei doi consilieri ai Partidului Verde – gând la gând, foarte probabil, cu city-managerul verde Paul Vasile – nu au votat pentru proiectul de hotărâre referitor la votul cumulativ favorabil intereselor Reşiţei!

Sursă foto: vremuritulburi.com

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/