LUCRĂTURĂ. Liberalii din Consiliul Local Reşiţa trimit la Aquacaraş doar un om din trei!

Deși acuză PSD-ul că la şedinţa Consiliului Judeţean a trimis ilegal șapte oameni din șapte în Consiliul de Administrație al Aquacaraș, liberalii au cerut în Consiliul Local Reşiţa vot cumulativ în AGA atunci când se aleg membrii viitorului Consiliu de Administrație.

Liderul grupului PNL a făcut trei propuneri pentru Consiliul de Administrație, care, prin vot cumulativ, să reprezinte Reșița. Este vorba despre fostul director Iulian Georgevici, despre fostul avocat al Aquacaraș, Dan Stan, și de Adelin Tuță. Numai că, la votul secret, Georgevici a fost votat doar de 6 liberali, obținând trei voturi contra și două abțineri, iar Dan Stan a fost votat doar de 9 consilieri, unul votând contra și doi abţinându-se. Doar Adelin Tuță a reușit să adune 50% plus unu din numărul de voturi (10 pentru și 2 abțineri) și va fi singurul reprezentant cert al Primăriei Reșița pentru CA al Aquacaraș, la alegerile din AGA.

„Eu știu că v-ar conveni să mergem doar cu un om, că voi, PSD-ul, aveți 6, dar ați încălcat legea și vom ataca acea HCJ!”, le-a reproșat Hadrian Popescu colegilor social-democrați.

În sală, la momentul votului, erau 18 consilieri locali, deci pentru a fi ales era nevoie de 9 plus 1 = 10 voturi, singurul validat prin vot fiind Adelin Tuță.

Cât privește ceilalți doi, nu este vina celor de la PSD, care au refuzat să participe la vot (stilul de la moțiunea de cenzură!), că cei 9 consilieri liberali au fost sabotați de data asta cel mai probabil de abținerile celor doi de la Partidul Verde.

„Nu puteam să votăm, mai ales că domnul Stan și domnul Georgevici nici măcar nu au fost prezenți la ședință”, a subliniat Florin Ionescu.

„Eu fac apel să nu vă jucați cu Aquacaraș! A vândut în timpul proiectului utilaje pe care avea obligația să le păstreze șapte ani!”, a răbufnit Nadia Potoceanu. „Prin cum ați votat, tocmai ați blocat orice schimbare la Aquacaraș!”, i-a replicat Hadrian Popescu.

Pentru că nu au avut votul verzilor, care s-a coalizat de astă dată cu PSD și PMP, liberalii nu și-au putut trece proiectul de hotărâre care, printr-un amendament depus de Hadrian Popescu, impunea un mandat pentru reprezentantul Primăriei Reșița să ceară vot cumulativ. Deci, deocamdată, 1-0 pentru PSD!

Rămâne de văzut dacă liberalii vor ataca HCJ care trimite 7 persoane alese de Consiliul Județean în CA al Aquacaraș sau meciul este „pierdut” deja la masa verde…