Ecograf performant pentru Pediatria din Caransebeș. Aparatul de 20.000 de euro, donat de Salvați Copiii

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În urma mai multor campanii care s-au desfășurat în ultimii 4 ani, Asociația Salvaţi Copiii a reuşit să doteze 67 de unități medicale din 37 de județe cu echipamente medicale moderne în valoare de 8,7 milioane de lei, contribuind la salvarea a peste 24.000 de copii, și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 26.790 de beneficiari din comunități defavorizate.

Pentru unii sunt doar cifre, dar pentru maternitățile din România sunt adevărate mine de aur, toate dotările sprijinind în sine viața.

În acest context, Salvați Copiii organizează joi, 29 iunie, de la ora 11.00, în sala festivă a Primăriei Caransebeș o manifestare de prezentare în urma dotării secției de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș și a secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița.
În perioada 2012-2016, Organizația Salvaţi Copiii, cu sprijinul firmelor şi miilor de donatori care s-au alăturat, a desfășurat campaniile „Bun venit pe lume!”, „Un gest pentru o viaţă” și „Fiecare copil contează”.

„Pentru a treia oară ajungem la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și vom dona secției de Pediatrie un ecograf performant, în valoare de 20.140 euro, iar la Spitalul Județean de Urgență Reșița am fost pentru a patra oară la secția de Neonatologie cu două lămpi fototerapie pentru nou-născuți, în valoare de 4.642 euro”, precizează Măriuța Simionescu, preşedinta Filialei Salvaţi Copiii Caraș-Severin.

La eveniment va participa și Gabriela Alexandrescu, în calitate de președinte executiv Salvați Copiii România.