Vezi cât ar costa reabilitarea din Mociur !

Administrația locală a cumpărat cele două imobile de peste Bârzava, astfel că acum Primăria Reşiţa are în plan reabilitarea lor.

Niciunul dintre locatarii blocurilor din cartierul Mociur nu și-a exprimat intenția de a cumpăra apartamentele, deși toţi au posibilitatea să facă acest lucru. Oamenii și-au manifestat doar intenția de a le închiria, dar, cu toate acestea, administrația locală a luat în calcul faptul că cele două imobile trebuie reabilitate. De altfel, în acest sens, a fost întocmit chiar și un studiu pe baza căruia autoritățile să poată lua măsuri.

La cel mai recent plen însă, aleșii locali ai PP-DD l-au contestat, acuzând primăria de faptul că ar prefera doar anumite firme care să realizeze astfel de documentații. Aceștia au solicitat o informare pe tema modului în care s-a organizat licitația. Vrem să vedem dacă la licitația respectivă s-au prezentat trei firme, așa cum prevede Legea”, a spus Florin Țurcaș, consilier local din partea PP-DD.

Acuze nefondate
Răspunsul celor care conduc primăria nu a întârziat să apară. „După analiza ofertelor ne-am îndreptat atenția spre cea care a câștigat licitația, CASE SA, iar cu alte ocazii am lucrat și cu alte societăți. Vă voi pune la dispoziție toată documentația. Noi suntem verificați din 7 în 7 luni de toate instituțiile statului din județ. Legea s-a respectat!”,  a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, care a fost de părere că acuzele celor din PP-DD sunt nefondate.

Potrivit studiului realizat, reabilitarea blocurilor din Mociur ar costa administrația locală aproape 1,4 milioane de euro. Viceprimarul Ioan Crina a explicat faptul că în ședință se aprobă doar studiul, nu e vorba despre alocarea vreunui leu pentru lucrări. Noi votăm studiul. Nu avem bani să facem blocurile. Votăm, efectiv, un proiect!”, a spus Crina.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în cele din urmă cu o abținere din partea consilierului Costel Mihăilă, din partea Partidului Verde, și 5 voturi împotrivă. Votul negativ a fost dat de aleșii PP-DD.