S-a găsit soluţia pentru câinii vagabonzi!

Primăria şi Consiliul local Bocşa pregătesc terenul pentru a putea construi padocurile necesare pentru animalele fără stăpân din oraş. Acestea vor fi adăpostite într-o clădire aflată în patrimoniul Ocolului Silvic, însă pe terenul primăriei.

În şedinţa Consiliului local de luna trecută a fost reînfiinţat Serviciul de Ecarisaj în oraş, iar în această perioadă s-a găsit o locaţie care să preia acest serviciu şi în care să poată fi construite padocurile necesare pentru cei aproximativ 300 de câini vagabonzi. În acest sens, a fost identificată o clădire care face parte din patrimoniul Ocolului Silvic, aceasta urmând a fi închiriată în condiţiile în care terenul pe care e amplasată aparţine primăriei.

În Consiliul de administraţie al Direcţiei Silvice din judeţ s-a aprobat cererea noastră, iar în perioada următoare această locaţie va intra în posesia primăriei, printr-un contract de închiriere, la un preţ rezonabil, şi vom începe investiţiile, în aşa fel încât în termen de două, trei luni să putem începe să prindem câinii şi să nu mai avem această problemă în oraş”, a explicat edilul-şef, Eugen Cismăneanţu.

Potrivit acestuia, problema acută a câinilor din oraş se va rezolva, pentru că fondurile sunt cuprinse deja în buget: „Fundaţia Triumful inimii  ne-a ajutat pe această cale cu o sumă în valoare de 10.000 euro, iar oraşul Bocşa a mai venit cu o sumă de 40.000 lei prin bugetul local. Din aceste sume se vor construi padocurile şi vom începe să acţionăm ca atare pe teren”.