Reabilitare! Finanțări nerambursabile aprobate pentru clădirea Primăriei și a Liceului „Iulia Hasdeu”

Municipiul Lugoj primește de la Ministerul Dezvoltării încă 17 milioane de lei, finanțări din cadrul PNRR, pentru reabilitarea energetică a clădirilor.

„Clădirea principală a Liceului Teoretic «Iulia Hasdeu», precum și clădirea Primăriei Municipiului Lugoj vor fi renovate integral în scopul eficientizării energetice cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută de către Ministerul Dezvoltării în urma evaluării proiectelor depuse în cadrul PNRR. Pentru Liceul Teoretic «Iulia Hasdeu» a fost deja aprobată și renovarea corpului care conține sala de sport. Valoarea finanțării pentru clădirea liceului este de 7.137.988,84 lei, iar pentru clădirea primăriei este de 9.835.838,15 lei. Pe lângă lucrările de eficientizare energetică, integral eligibile, legislația în vigoare ne obligă să realizăm și alte lucrări, având în vedere funcțiunile clădirilor (lifturi, toalete la fiecare etaj, facilități pentru persoanele cu dizabilități, bazine de incendiu etc.). Lucrările neeligibile vor fi finanțate din resurse proprii, inclusiv prin accesarea unui credit bancar”, a declarat Claudiu Buciu.

Amintim că Ministerul Dezvoltării alocă Lugojului circa 34 de milioane de lei pentru reabilitarea energetică a clădirilor unor școli și licee din Lugoj. Cea mai mare sumă, respectiv 17.913.803,75 lei, este alocată pentru Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”. Primesc bani și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 – 5.262.838,88 lei; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4  – 4.483.340,75 lei; Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” corp C3, Lugoj” – 817.075,66 lei; Școala Gimnazială nr. 4 – 5.340.633,30 lei; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 – 1.314.538,12 lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„A fost o muncă colosală, de peste doi ani, depusă împreună cu colegii din conducerea primăriei, cu colegii din aparatul de specialitate, cu consultanții, proiectanții ori experții tehnici implicați. Nu putem face nimic peste noapte. Facem apel la lugojeni să înțeleagă că, spre exemplu, toate aceste clădiri nici măcar nu erau intabulate când echipa noastră a ajuns în primărie. Nici măcar nu existau în inventarul primăriei unele dintre ele. Practic am plecat de la un mare zero. Urmează proiectarea și execuția lucrărilor care estimăm că va demara începând cu vara anului viitor”, spunea Claudiu Buciu în luna octombrie a anului trecut.

Clădirile în care își desfășoară activitatea instituțiile de învățământ din Lugoj vor fi renovate și consolidate unde va fi cazul astfel încât acestea să devină eficiente din punct de vedere energetic. Vor fi înlocuite toate sistemele actuale de încălzire cu sisteme moderne, nepoluante și cu consum reduse de energie. Vor fi montate panouri fotovoltaice pe toate clădirile și vor fi introduse sisteme de ventilație care să asigure un aer proaspăt și curat în permanență.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/