Razie în Mociur, la blocurile-dezastru! [FOTO]

La primele ore ale dimineții, locuitorii celor două blocuri-dezastru din cartierul reșițean Mociur au fost treziți de polițiști!

Inițiativa a aparținut Primăriei Reșița, care a vrut să se lămurească cine locuiește în blocurile respective. Nu a fost tocmai ușor, având în vedere că mulți dintre locatari nu au documente, așa că au fost somați să părăsească apartamentele în care locuiesc ilegal.

La razie au participat 4 angajați ai Direcției de Asistență Socială, 20 de polițiști locali și 12 angajați ai Poliției Municipiului Reșița, dar și conducătorii instituției, viceprimarul Adrian Dacica și primarul Ioan Popa.

„În zilele următoare vom centraliza toate datele obținute ca urmare a acestei acțiuni, mai mult, Direcția de Asistență Socială va efectua anchete sociale amănunțite pentru că am descoperit acolo familii cu probleme grave, dar și familii oneste, care muncesc”, a spus viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Primarul Municipiului, Ioan Popa, a anunțat că va solicita, în zilele următoare, din partea instituțiilor de stat abilitate, o expertiză tehnică a imobilelor.

„Aceste clădiri reprezintă un pericol la adresa locatarilor. Sunt scări de bloc fără balustrade, pereții laterali sunt căzuți și înlocuiți cu cartoane, multe locuințe nu sunt ocupate și sunt folosite ca depozit de gunoaie. Nu vreau să amintesc de lipsa curentului electric sau de condițiile în care se trăiește în aceste blocuri. Aștept rezultatul expertizei tehnice și vom lua o decizie cu privire la acest subiect”, a declarat primarul Popa.

tmc 640