Răzbunare sau întâmplare? Felix Borcean: „…propuneți voi director pe la Transal, dar rămâneți fără societate!”

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean a dezvăluit faptul, că, tocmai când la Transal Urbis se pun lucrurile la punct și din aceste zile societatea are un director, la Primărie s-a primit o înștiințare din partea unei agenții guvernamentate, care solicită lămuriri privind măsurile de dezinfecție efectuate de Primăria Caransebeș.

În acest document se menționează că dacă Primăria avea în cadrul Transal Urbis și calificarea de a face acțiuni de dezinsecție, dar a apelat la o firmă specializată să facă serviciul de dezinsecție, Transal și-ar pierde autorizația, care dă dreptul societății să efectueze mai multe servicii printre care dezinfecție, salubritate, colectare gunoi etc.

Din acest document reiese că noi, Primăria suntem vinovați că nu ar fi trebuit să încheiem un contract cu o altă firmă atâta vreme cât Transal-ul este autorizat pe aceste operațiuni și avem contract de delegare încheiat cu societatea. Eu în mandatul meu cred că am făcut vreo trei dezinsecții, dar câte s-au mai făcut înainte?, pentru că acest contract de delegare nu e de acum e de ani de zile. La ultima dezinsecție am vrut să fac cu Transal-ul, să lucrez în general cu firme din comunitate, pentru că rămân banii în oraș, dar au răspuns că, deși sunt autorizați pe aceste servicii nu au capacitatea de a efectua această activitate la scară mare. Noi am platit firma care a lucrat și terestru și aerian. Există acolo o prevedere că autorizația asta se dă global nu numai pentru dezinsecție dar și pentru gunoi, măturat, le include pe toate, ori în cazul în care noi am făcut contract cu o altă firmă și Transal nu are capacitatea i se retrage autorizația, astfel că am putea rămâne, ipotetic, inclusiv fără serviciul de salubrizare”, a menționat primarul Felix Borcean.

Edilul ia în considerare o posibilă răzbunare liberală care a deținut controlul Transal Urbis până la plecarea lui Ovidiu Chimigeriu:

Eu cred că este o altă hârjoneală din asta, de la distanță că prea mi-a părut cusut cu ață albă demisia lui Ovidiu Chimigeriu, inițial am pus-o pe seama acelei datorii imense pe care o are Transal și o lasă în urmă, care nu i se datorează lui, este adevărat și lucrul acesta…, are el alte probleme pe care le-ar fi putut rezolva, dar acum văd că, de undeva, cineva încearcă să pericliteze, practic toată situația colectării deșeurilor în Caransebeș, pentru că, dacă se întâmplă lucrurile acestea abea acum, au văzut că Transal-ul este pierdut politic, s-au gândit la ceva de genul: nici noi, nici voi! ceva de genul: propuneți voi director pe la Transal, dar rămâneți fără societate”, a spus Felix Borcean.

Edilul urbei a mai precizat că cei care au de suferit sunt cetățenii, toate aceste conflicte între partide care tot timpul au vrut să-și atragă funcții, se răsfrâng asupra situației generale și pierd cetățenii:

Pierdem cu toții, fie că vorbim de sport, de curățenie, educație și așa mai departe. Oamenii ăștia parcă nu ar fi trăit în Caransebeș. O să facem un răspuns bine documentat, în care o să explicăm că Transal Urbis este capabil să facă acțiuni de dezinsecție și deratizare, dar la sol, în toate instituțiile, clădirile, subsolurile de bloc, etc. și asta s-a și întâmplat până acum. Când a vorba de o campanie generală, când ai nevoie de intervenții aeriene, sigur că Transal-ul nu este capabil!”, a declarat primarul Felix Borcean.