„Adrian Cican a mușcat deja mâna celui care i-ar fi putut fi aliat!”

Contractele păguboase descoperite la Spitalul Municipal de Urgență și anunțate de către city managerul municipiului Caransebeș, în ultima ședință de Consiliu Local din 2020 l-a făcut pe fostul manager Adrian Cican să răbufnească și să-i aducă jigniri lui Florin Bogdea, chiar dacă el nu era vizat.

City managerul Florin Bogdea a fost desemnat de primarul Felix Borcean să se ocupe de problemele spitalului municipal pentru a inaugura, într-un final Ambulatoriul pe care Borcean și-l dorește încă din primul mandat. În acest context Florin Bogdea a susținut în fața consilierilor că angajații Primăriei au început să lucreze la parterul fostei Policlinici și s-a obținut de la DSP și autorizația pentru noua structură a spitalului cu Ambulatoriu inclus. Mai mult Bogdea a menționat că a studiat contractele pe care spitalul le are și unele dintre ele sunt foarte păguboase, printre care unul semnat în 2014 chiar de Horia Irimia, fostul director economic al Primăriei care prevede penalități de întârziere de 0,5 % pe zi din suma constractului ceea ce reprezintă foarte mult, adică la o datorie de 1,1 milioane de lei penalitățile se ridică până acum la 1,9 milioane de lei.

Deși nu era vizat, fostul manager Adrian Cican, care a fost revocat din funcție de către Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, pe care o contestă în instanță, a sărit ca ars, astfel că-l acuză pe Bogdea că l-ar fi vizat cu acele contracte păduboase. Mai mult Cican are un dinte împotriva lui Bogdea și pentru faptul că acesta a ieșit public și a anunțat că se va ocupa de desfășurarea concursului de manager la spital, pe care și-l dorește transparent și cu o comisie de examinare conform legii, din care să facă parte oameni competenți. Cican a răbufnit și la fotografiile pe care Bogdea le-a pus pe facebook, prin care arată oamenilor că la parterul fostei policlinici au început lucrările pentru a muta cabinetele din Ambulatoriu, până când lucrările de la etajul I nu mai fac obiectul unei anchete penale:

Rămân șocat de ce scrieți. Ambulatoriul de la parter, este gata de când am plecat eu ca manager. Faptul că nu sunteți în stare să efectuați recepția lucrărilor din motive… numai de dumneavoastră știute rămâne un mister. Pentru continuarea lucrărilor la ambulatoriu, lăsasem în iulie 2020, aproximativ 5 miliarde lei vechi pentru reabilitare, alocați de Consiliul Local. Tragere de timp, aberantă, în detrimentul caransebesenilor. De ce nu ați efectuat lucrările pentru noua secție RMFB ? Îmi cer scuze, dar o lălăiți!” spune Cican, care mai precizează că se va înscrie la consursul de manager chiar dacă unii nu-l vor, deși contestă din start comisia de examinare anunțată de Bogdea.

În replică Bogdea îi răspunde:

Am reusit obținerea autorizației de funcționare pe noua structură a spitalului, ceea ce implică și ambulatoriul! Cred că va referiți la etajul I, unde am vrut să facem recepția imediat, dar toate actele sunt la Parchet în cercetare, motivele le știți! Până vom reintra în posesia documentelor, vom deschide în cabinetele de la parter pe care acum le renovăm! Nu o lălăim, chiar vom deschide în ianuarie! Consider că cei care participă la concurs, trebuie să fie evaluati de specialiști, nu de membri ai Consiliului de Administrație, care nu au pregătire în domeniul medical. Nu solicit în acest sens părerea juriștilor, aplic legea conform regulamentului de organizare a concursului. Vă doresc succes la examen și vă asigur de transparență și bune intenții.”, a mai spus Florin Bogdea.

Cu toate acestea, Adrian Cican a deschis războiul cuvintelor veninoase împotriva lui Florin Bogdea, iritat că city managerul a vorbit de un aparat de testare a Covid-19 achiziționat pe vremea când acesta era manager, cu sute de mii de lei, dar care nu funcționează nici până azi, dar și de faptul că acel contract păgubos ar fi fost acceptat și de Cican:

expres banat 1000x100 (2)

Iar vă înșelați, acest contract nu s-a continuat în perioada cât eu am fost manager… citiți bine, decât până la reziliere! Domnule Bogdea, am auzit că în sedinta de Consiliu Local, ați afirmat ca sunt părtaș la arierate… Măi, fost consilier PSD părtaș la dezastrul spitalului, puțină decență și grijă, pentru ca TU luai lumină de la prietenul dr. Borcean, căruia îi ești și acum… ghiocel… Hai că m-ai enervat, dar îți voi da cu toate angajările PSD-istilor de acum la SMUC… Îți voi da și NUME, chiar și acordurile unora de la RUNOS, membrii PNL… Urmezi ca VELA…”, a strigat Adrian Cican.

City managerul Florin Bogdea, care este delagat de primarul Borcean să se ocupe de concursul de manager i-a răspuns parcă deloc deranjat și fără a intra în jocul cuvintelor veninoase ale lui Cican:

Nu am afirmat nimic în Consiliul Local la adresa domniei voastre, iar pentru atacurile gratuite nu pot decât să rămân consternat! Vă doresc succes în activitate domnule director și încă vă bucurați de stima mea! V-am sunat să văd de ce sunteti supărat… dar nu mi-ati raspuns! Astept o discuție amicală dacă binevoiți!”, a mai spus Florin Bogdea.

Dacă am pune cap la cap declarațiile din spațiul public am observa următoarele:

Borcean a declarat public că și-l dorește pe Cican la conducerea spitalului, Cican amenință că se va înscrie la concurs, dar în același timp Borcean îl pune să se ocupe de spital și de concurs pe Bogdea pe care Cican tocmai ce l-a apostrofat pe facebook. Atunci, ce să înțelegem? că totul este un joc al diversiunilor și, de fapt, Cican este așteptat la spital? sau acum spitalul este condus de PSD, partid care l-a spijinit de Borcean să ajungă primar și acum PSD este la masa bogaților, fără a avea nevoie de un revoluționar cum și-ar dori Borcean la spital. Rămâne de văzut!