Războinicul ninja de la Bocșa, cel mai urmărit sportiv român de pe Facebook!

Valentin Bosioc a realizat o performanță extraordinară, prin calificarea în semifinala Ninja Warrior România, în condițiile în care a concurat accidentat și neantrenat.

Ninja Warrior România, difuzată de Pro TV în fiecare duminică seara, este cea mai dificilă emisiune-concurs din lume, având traseul cu cele mai grele obstacole.

Cărășeanul a declarat că e mulțumit de parcursul său, deși accidentările l-au ținut departe de antrenamente: „Mă bucur foarte mult că am reușit să mă calific în semifinale, am participat accidentat și neantrenat. Nu am mai reușit să mă antrenez de peste cinci luni, nici nu se mai pune problema de antrenament specific… Urmăresc show-ul de foarte multă vreme în alte țări și m-am bucurat că în sfârșit a fost adus și în România. Este o competiție foarte grea, castingul a fost greu, obstacolele sunt mult mai mari si mai dificile decât par la TV. Din punctul meu de vedere, ca să ajungi cât mai departe la Ninja Warrior, trebuie să fii un atlet complet, să îți depășești limitele fizice și psihice. Trebuie să ai forță, viteză, agilitate, rezistență și putere de concentrare foarte mare. Sper ca acest fenomen să ia amploare și în România, sper ca tot mai multă lume sa fie motivată și inspirată să facă sport!”

Valentin Bosioc este campion internațional Musclemania Paris și vicecampion național la culturism clasic. Recent a devenit cel mai urmărit atlet român de pe Facebook, având peste 3 milioane de fani pe pagina sa de socializare. Este instructor fitness, antrenor personal și tehnician nutriționist cu acreditări recunoscute pe plan național și internațional. Ca o formalitate, are și cursul de prim ajutor internațional absolvit și acreditat.

Valentin a lucrat cu multe persoane publice din România și din afara țării, dar a ajutat și a transformat viața și altor câteva sute de persoane mai puțin publice.

În prezent, Valentin are numeroase apariții în presa de specialitate, prezențe la convenții și evenimente wellness, plus un eBook de succes: „Calea spre un abdomen perfect” și alte materiale didactice. Consideră că ai nevoie de câteva ingrediente indispensabile pentru a avea o viață sănătoasă și lungă: echilibru, pasiune, perseverență, fără excese, fără abțineri, bun simț și o atitudine pozitivă. Din punctul lui de vedere un bun antrenor personal trebuie să îți cunoasca foarte bine oamenii cu care lucrează, să le ofere antrenamente personalizate în funcție de target și obiective, să le devină un bun prieten și chiar confident la nevoie.

Și fratele lui Valentin, Ionuț Bosioc, este aproape de fenomenul sportiv. Acesta este profesor de educație fizică și a înființat la Bocșa un club sportiv de handbal, Golden Kids.

Valentin are un motto simplu, după care se ghidează în viața și după care își îndrumă mereu oamenii cu care lucrează: Toate bune, spor(t) în toate!