Război total pe Muntele Mic! Romeo Dunca: „Sunt şantajat! Dar eu nu las lucruri neterminate!”

Omul de afaceri timișorean este pe punctul de a inaugura în decembrie noua sa investiție de pe Muntele Mic, este vorba despre instalația de teleschi, acesta mai având nevoie doar de un act de preluare a amplasamentului de la Primăria Turnu Ruieni. Act cu care spune omul de afaceri că este, de fapt, șantajat!

„Sunt scârbit, ce să vă spun?! Eu nu las lucruri neterminate! Dar cred că nu voi avea de ales și va trebui să mă judec cu Primăria pentru a mi se da acel act de predare a amplasamentului”, spune Romeo Dunca. Este vorba despre terenul pe care au fost ridicați stâlpii instalației de teleschi. Inițial acești stâlpi erau amplasați pe un teren al Primăriei Zăvoi și, doar doi dintre ei, pe terenul Primăriei Turnu Ruieni. Deși stâlpii nu s-au mișcat nici un milimetru, terenul a trecut de la Zăvoi la Turnu Ruieni printr-o sentință judecătorească. Acum, motivând că este o suprafață mai mare, Dunca spune că primarul din Turnu Ruieni încearcă să-i anuleze contractul de concesiune și să-i impună un preț majorat.

„Conform contractului, eu aș avea să le dau o chirie de 2.250 de euro, dar primarul vrea să ridice suma la 7.500 de euro. Însă, mai presus de bani, eu nu vreau să anulez acel contract, pentru că el prevedea prin niște clauze restricții de construcție, astfel ca mizeria de la Rânca sau Straja, sau cea de pe partea cealaltă a Muntelui Mic, să nu se repete și aici. Așa că erau stipulate foarte clar, ca și clauze, numărul, dar și locul unde se pot construi pensiuni”, explică Dunca. „Numai că acum primarul s-a lăcomit și ar vrea să anulăm asta, să se poată construi peste tot, în dezordine. Eu nu vreau, cu condiția asta am început investiția și voi da în judecată primăria dacă va fi nevoie, dar nu voi lăsa lucruri neterminate”, a mai spus Dunca.

Contactat de redacție, primarul Maralescu de la Turnu Ruieni nu a răspuns la telefon, pentru a se apăra de acuzațiile omului de afaceri, care spune că, practic, este șantajat de primar. „Mă șantajează să reziliez contractul”, spune Dunca cu năduf.