Ziua Națională a României în orașele din Caraș-Severin. VEZI AICI programul!

La fel ca în fiecare an, administrațiile locale din Caraș-Severin s-au pregătit pentru Ziua Națională a României. Nu vor lipsi depunerile de coroane, luările de cuvânt ale oficialilor și paradele militare, dar nici tradiționala fasole cu ciolan.

REȘIȚA

Activitățile se vor desfășura începând cu ora 11.00, în Centrul Civic. Evenimentul este pregătit atât de Primăria Reșița, cât și de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Instituţia Prefectului Caraş-Severin şi Garnizoana Reşiţa. Pe lângă defilarea diverselor structuri MAI, MApN și SNApOPSN, vor avea loc cuvântări ale oficialilor și un serviciu religios.

CARANSEBEȘ

Sărbătoarea națională începe la ora 12.00, în Piața Revoluției. Programul va include un Te Deum, alocuțiuni din partea oficialităților, depuneri de flori la Crucea Identității și Demnității Naționale și paradă militară. De la ora 13.00, în Piața General I. Dragalina cetățenii sunt invitați la o porție de fasole cu ciolan și la un spectacol folcloric cu Ansamblul „Doina Banatului” și invitații săi. Seara, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” se va desfășura spectacolul „La mulți ani, România!” în interpretarea soliștilor Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.

ANINA

În fostul oraș minier, evenimentele dedicate Zilei Naționale vor începe la ora 10.00, în cartierul Breuner. Fanfara orașului va susține un program muzical, iar Primăria și Consiliul Local vor oferi o porție de fasole cu ciolan și un pahar cu vin fiert.

BOCȘA

Și la Bocșa, acțiunile vor începe tot la ora 10.00 în piațeta din fața clădirii Primăriei, la statuia Soldatului Român. Evenimentul este organizat de Primăria orașului Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură, alături de bisericile ortodoxe române din localitate și de instituțiile de învățământ bocșene.

MOLDOVA NOUĂ

În orașul din Clisura Dunării, manifestările vor începe la ora 11.00, la Monumentul Eroilor din Parcul Central. Pe lângă slujba de Te Deum și depunerile de coroane, vor lua cuvântul primarul orașului, dar și profesorul de istorie. De la ora 12.00, la Casa de Cultură din Moldova Nouă va avea loc lansarea primei monografii, la 300 de ani de la prima atestare oficială a localității.

ORAVIȚA

La ora 12.00, în parcul din fața Primăriei Oravița va avea loc o întrunire în parcul din fața primăriei, cu luări de cuvânt la care vor fi prezenți oficiali ai administrației locale, cadre didactice și elevi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/