UPDATE 2. Vântul puternic face ravagii în Caraș-Severin! [FOTO/VIDEO]

explo 1000x200

Veștile proaste aduse de meteorologi își fac simțită prezența în Caraș-Severin. Vântul puternic, care suflă cu viteze de până la 100 km/h în zona montană, a făcut deja pagube în județ.

DN 57 a fost blocat de un copac căzut în apropiere de Moldova Nouă, în zona Pietrele Albe, iar la Reșița, un acoperiș de pe Strada Sportului și un brad le-au dat de muncă pompierilor.

YouTube video

Pe DN 57 au intervenit cei de la Secția de Drumuri Orșova, în schimb pe Strada Sportului pompierii au reușit să culeagă de prin copaci resturile acoperișului luat de vânt. La fel s-a întâmplat și cu bradul căzut pe Calea Caransebeșului, la blocul 1, copacul fiind tăiat de pompieri.

La această oră, pompierii militari intervin în curtea Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița, acoperișul internatului din curtea școlii fiind luat de către vânt.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157689793152714″]

Ora 13.50

Nu doar vântul, ci se pare că și ploaia face probleme în județ. Din cauza ploilor torențiale s-a prăbușit zidul de sprijin al DN 57 B, iar acostamentul drumului a cedat pe o înălțime de 1m și o lungime de 30m. „CNAIR SA anunță participanții la trafic că circulația se desfășoară îngreunat pe 1/2 din cale din cauza prăbușirii zidului de sprijin și cedării acostamentului. Rugăm pe această cale participanții la trafic să respecte indicatoarele rutiere și restricția ce a fost instituita pe acest sector. Restricția va fi menținută până la finalizarea lucrărilor”, scrie DRDP Timișoara.

În plus, localitatea Zlatița a rămas fără energie electrică.

Veștile proaste vin și din partea meteorologilor, care au prelungit codul portocaliu de vânt puternic până la ora 17.00.

Ora 14.30

Probleme cu acoperișurile din tablă sunt și pe Bulevardul A. I. Cuza din Reșița. O bucată de acoperiș de pe blocul E2 s-a desprins și a căzut, fiind pericol de accidente. La această oră în zonă acționează pompierii militari din Reșița.

Începând cu ora 14.10, localitatea Zlatița a fost realimentată cu energie electrică, dar problema a apărut între timp în Vermeș și Ersig.

Ora 16.10

Cod portocaliu de viscol în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, la altitudini de peste 1.800 de metri, au loc intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 90-100 km/h.