Contabilul Primăriei Prigor îl contrazice pe primarul comunei, spunând că declarațiile lui Antonică Moț au fost fie neadevăruri, fie adevăruri doar pe jumătate. Ioan Rotaru este de părere că edilul comunei Prigor a lansat „minciuni” intenționat pentru a denigra Consiliul Local.
Într-un comunicat de presă transmis la redacție după apariția articolului în care mai mulți cetățeni acuză administrația publică locală că s-a împroprietărit pe terenul lor, în care Express de Banat a cerut și punctul de vedere al primarului, contabilul primăriei Prigor spune că primarul nu este nici pe departe persoana onestă, corectă și care respectă legea cum s-a afișat în fața redactorului publicației:
„Până în acest moment sunt două soluții clasate ale Parchetului Oravița și Timișoara în ceea ce mă privește în urma sesizărilor mincinoase depuse de către primar în scopul de a mă determina să-i ascult ordinele ilegale sau să fac parte din echipa lui. Domnul Antonică Moț a organizat cu încălcarea legii un concurs pentru un post temporar vacant, apoi pentru o licitație pentru concesionarea unei cariere de exploatare a pietrei cu încălcarea flagrantă a legii prezentând Consiliului Local documente incorect și ilegal întocmite. Instituția Prefectului a notificat Consiliul Local printr-o adresă despre modul ilegal în care s-a derulat această operațiune, iar în urma acestei notificări Consiliul Local a emis imediat o hotărâre de abrogare a primei hotărâri, dar primarul a încheiat deja contractul de concesiune”, a menționat contabilul Primăriei Prigor Ioan Rotaru.
Contabilul comunei mai spune că este total fals ceea ce a declarat primarul în legătură cu intabulările abuzive a unor porțiuni din proprietățile aparținând cetățenilor comunei:
„Este FALS că ar fi indicat persoanei autorizate limitele imobilului în vederea întocmirii documentației cadastrale, este FALS că a informat și solicitat înscrierea în evidențele de cadastru și Cartea Funciară a suprafeței rezultate din măsurători de 58.374 m.p. comunicată de persoana autorizată, este FALS că a adus la cunoștință tuturor proprietarilor toate aceste proceduri, iar recunoașterea falsului a făcut-o în fața comisiei de la Prefectură, cărora le-a declarat că nu a participat și nu a indicat, dar a trimis pădurarul în teren, însă omul a declarat că NU a fost trimis”, precizează contabilul Primăriei Comunei Prigor.
Ioan Rotaru mai spune că intenționat primarul comunei a declarat că Prefectura a atacat în Instanță Hotărârea de Consiliu Local privind intabularea, însă în realitate Prefectura a atacat, la cererea primarului hotărârea prin care Consiliul a dorit îndreptarea ilegalității săvârșite de către primar, pentru că cea de intabulare, fiind mai veche de un an nu se mai poate ataca conform legii.
Contabilul a dat exemplu lui Petru Miclău care a făcut plângere constatând neregulile în evidențele Cărții Funciare. În urma sesizării i s-a eliberat de către Primărie un certificat de atestare că este proprietar, însă în momentul când s-a prezentat la Cartea Funciară pentru înscrierea terenului i s-a explicat că nu poate fi intabulat pentru că pe 2000 de m.p. din terenul său este proprietară Primăria Prigor.
„Cu toate aceste falsuri evidente nimeni nu a luat atitudine împotriva acestui primar, iar eu sunt una dintre țintele lui pentru că nu am fost de acord să îndeplinesc anumite ordine ce excedau cadrului legal”, ne-a declarat contabilul Primăriei Comunei Prigor, Ioan Rotaru.
CITEȘTE ȘI:
Scandal într-o comună din Caraș-Severin! Oamenii acuză primarul că le-a furat pădurea!