Război în Consiliul Județean! Jocuri murdare pe bani grei între PNL și Pro România?

După excluderile din PSD, în Consiliul Județean Caraș-Severin aleșii „pedepsiți” prind glas într-un moment cheie: votarea bugetului. Și cum după excludere s-au apropiat de Pro România, social-democrații intuiesc o înțelegere între partidul lui Ponta și PNL. 

Un amendament făcut astăzi de Gabriel Dinu, consilier județean exclus din PSD, dar care își caută dreptatea în instanță, a stârnit furtună în forul județean. La proiectul de hotărâre privind alocarea bugetelor pentru comunitățile cărășene, Dinu a venit cu propunerea de a modifica sumele. Imediat, social-democrații s-au simțit nedreptățiți, spunând că, prin amendamentul făcut, se dorește scăderea bugetelor în cazul primăriilor PSD pentru a redirecționa banii spre administrațiile locale PNL.

Printre primarii PSD care s-au simțit afectați de amendamentul fostului lor coleg social-democrat se numără și Adrian Stoicu, primarul din Bozovici, care a cerut circa 5,5 milioane de lei pentru cele peste 10 proiecte pe care vrea să le finalizeze în comuna sa.

„Știți foarte bine situația în care e comuna Bozovici. E singura comună care are spital, cu care ne chinuim și avem cheltuieli lunare cu întreținerea și cu activitățile din spital. Solicitarea mea a fost undeva la 5,5 milioane pentru toate proiectele și cel mai important pe care îl am în momentul ăsta și pentru care chiar azi am primit de la CNI că mi s-a aprobat și am deja constructor, e pe cascada Bigăr, acolo am 1 milion de lei cu finanțare. Eu aș vrea să închei acel proiect anul ăsta ca să putem primi turiștii într-un spațiu amenajat. Sunt dezamăgit de toate jocurile astea care se fac între foștii colegi de la PSD, dar asta e hotărârea lor, o luăm ca atare, încercăm să găsim alte soluții de finanțare”, a declarat Stoicu.

Dincolo de nemulțumirea stârnită de amendamentul de astăzi legat de buget, Adrian Stoicu mai are un motiv de supărare: nicio comună din Valea Almăjului nu a fost nominalizată să participe la Congresul PSD din 29 februarie, atunci când se va alege noua conducere, în ciuda scorului bun obținut în zonă la alegerile din 2019. Acest fapt l-a determinat să demisioneze din funcțiile deținute în partid, rămânând un simplu membru.

Stoicu s-a arătat convins că în spatele jocurilor financiare de astăzi se află PNL, în complicitate cu Pro România, fiind un soi de răzbunare din partea colegilor excluși, măsură pe care primarul din Bozovici pare că o regretă: „Mereu am fost un tip împăciuitor, am vrut să găsim calea de mijloc, nu soluții din astea radicale”.