Elena Popa şi Mircea Băcală au devenit oficial subprefecţii judeţului Timiş. Sub ochii ministrului Marcel Vela!

Noii subprefecţi ai judeţului Timiş, Elena Popa şi Mircea Băcală, au depus astăzi jurămintele într-o ceremonie ce a avut loc în sala de videoconferinţe a Instituţiei Prefectului. Ceremonia a avut loc în sistem de videoconferinţă şi au depus jurămintele subprefecţi din 18 prefecturi din ţară, cu participarea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Evenimentul a avut loc la două zile după numirea lor în funcţie. Prima care a depus jurământul a fost Elena Popa, susţinută de ALDE. Noul subprefect a lucrat ca funcţionar al Casei de Asigurări de Sănătate Timiş şi crede că o recomandă pentru acestă funcţie munca pe care a depus-o până acum ca funcţionar public.

„Dacă în fiecare zi aş face un lucru bun pentru mine ar fi o realizare. În rest, ce atribuţii voi primi le voi respecta. Cred că mă recomandă pentru această funcţie exprienţa de 20 de ani ca funcţionar public şi faptul că la Casa de Asigurări am lucrat eficient, zic eu, şi biroul din care am făcut parte în ultimul an a reuşit să rezolve concediile medicale pe şapte ani în urmă. Sper să fiu pe probleme sociale, pentru că mă reprezintă cel mai mult”, a declarat Elena Popa, noul subprefect al judeţului Timiş.

Mircea Băcală a fost prefect de Timiş de două ori, în perioada martie 2009-mai 2012, apoi în perioada decembrie 2015-august 2017. Acum spune că soluţionarea problemelor pe fond funciar va constitui o prioritate pentru el din noua poziţie pe care o ocupă.

„Vreau să spun că este o provocare pentru mine, o provocare nouă, având în vedere că am ocupat funcţia de prefect de două ori, de inspector guvernamental, iar acum de subprefect. Am credinţa şi speranţa că experienţa acumulată va aduce plus valoare acestei instituţii. Dacă există posibilitatea să vin cu propuneri noi de a îmbunătăţi activitatea instituţiei va fi foarte bine şi am convingerea că împreună cu noua echipă vom oferi servicii de calitate cetăţenilor. N-am mai venit în instituţie de aproximativ doi ani de zile. Ştiu că atunci când am plecat au rămas probleme fiindcă sunt un om cinstit şi corect. Tocmai de aceea spun că au fost probleme. Intenţia a fost bună, de a le rezolva, însă după cum ştiţi problemele pe fond funciar rămân o prioritate şi de acest lucru mă voi îngriji ca după atâţia zeci de ani să încercăm să finalizăm aceste lucruri”, a precizat Mircea Băcală.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Faptul că s-a revenit la formula cu doi subprefecţi, după o bună perioadă de timp, este un lucru îmbucurător pentru prefectul Liliana Oneţ. Aceasta spune că activitatea va fi mai eficientă. În următoarele zile urmează să se stabilească şi care vor fi atribuţiile fiecăruia.

„Este o hotărâre a Guvernului României ca să se revină la formula cu un prefect şi doi subprefecţi. Faptul că a apărut al doilea subprefect şi suntem mai mulţi ar trebui să dea o eficientizare a activităţii instituţiei. Cu siguranţă cred că este un lucru bun. Nu am discutat încă despre atribuţiile fiecăruia, pentru că hotărârea de guvern de numire a dânşilor a apărut abia ieri în Monitorul Oficial. Cu domnul Băcală mă ştiu de foarte mult timp. Este un om care ştie despre ce este vorba în instituţie şi va fi foarte uşor să-şi preia activităţile. Doamna Popa este nouă în această funcţie, dar cu siguranţă va primi nişte atribuţii şi sunt sigură că le va face faţă”, a spus Liliana Oneţ, prefectul judeţului Timiş.

Ceremonia de depunere a jurămintelor s-a desfăşurat prin videoconferinţă, în faţa ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Indiferent de experienţa dumneavoastră în administraţia publică, aveţi o echipă în jurul dumneavoastră, partenerii din Colegiul Prefectural, partenerii la nivelul Ministerul Afacerilor Interne. Împreună vom colabora astfel încât să trecem peste orice încercare şi orice situaţie. Încrederea în dumneavoastră este maximă, implicarea noastră la nivel central este la fel de amplă şi la fel de atentă ca şi până acum”, a precizat Marcel Vela la final.

Ministrul de Interne nu a fost însă atât de darnic cu prezenţa, nici măcar prin videoconferinţă, ieri, la învestirea subprefecţilor din Caraş-Severin, Adriana Sărăor, susţinută de PMP, şi Ioan Anton Paulescu, susţinut de ALDE.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/