Ratările și gafele de portar costă: ASU Politehnica, învinsă și de Aerostar Bacău!

ASU Politehnica a pierdut și primul joc acasă, 1-2 cu Aerostar Bacău. Perioada gri continuă pentru alb-violeți, care au o singură victorie în ultimele 11 meciuri și astfel au ajuns până pe locul 15. Un meci cu ratări mari în atac pentru bănățeni și o nouă gafă a portarului Murariu.

După o ratare a lui Cristian Ene, Aerostar a marcat neașteptat, în minutul 3. Alexandru Pop a tras hotărât, la vinclu, de la 20 de metri. Timișorenii au controlat ulterior jocul, cu ocazii, dar fără să poată egala. Bacăul a practicat un joc de așteptare, grupat, cu aglomerări defensive pe centru și l-a avut pe portarul Udeanu în zi de mare formă. Bogdan Vasile și Ignea nu l-au putut învinge pe goalkeeperul moldovean. Din minutul 21, timișoreni l-au pierdut pe Marvin Schieb, accidentat. Nici Alin Manea nu l-a putut învinge pe Udeanu, iar de cealaltă parte, Vraciu a reluat un balon pe lângă poartă.Până la urmă, ASU a egalat în minutul 36.

Dros a tras la poartă de la 16 metri, Udeanu a respins, Manea a reluat din lateral, portarul a respins din nou, după care mingea a ajuns la Ignea, care a înscris. Bucuria a ținut două minute, până când apărarea nu s-a sincronizat cu Murariu, care a scăpat mingea, ajunsă la Ciocâlteu, iar acesta nu a iertat. După 1-2, scor stabilit la pauză, repriza secundă a fost una anostă. Pentru moldoveni, Pop a reluat un balon cu capul peste poartă. Timișorenii au lovit doar în bară, pe final de repriză. Plămadă, din foarfecă, după care tot el a centrat și mingea s-a scurs prin fața porții, iar în prelungiri, Ignea.

ASU Politehnica: Murariu – Motreanu, Mera, Scutaru, Cherecheş – Bg. Vasile (min 67 Mih. Ene), Dros (min 73 Oct. Ursu ) – Alin Manea, Ignea, Schieb (min 24 I. Plămadă) – Cr. Ene

Aerostar Bacău: Udeanu – Ţenea, Vişinar, Al. Ichim, Carabela (min 92 Mihălăchioae) – Tăbăcariu, I. Chirilă – H. Ilie, Vraciu , Ciocâlteu (min 79 Rz. Adăscăliţei) – Al. Pop (min 85 A. Mutu)

Cosmin Petruescu a explicat o nouă înfrângere foarte savant. „A fost o partidă pe care trebuia să o câștigăm. Ne-am dorit foarte mult acest lucru. Cred că s-a văzut din atitudinea și determinarea cu care am abordat acest joc. O situație un pic mai delicată, e destul de greu să vorbim încă la cald. Din punct de vedere al jocului, consider că a fost o partidă pe care am controlat-o cap-coadă, din punct de vedere al ocaziilor, al posesiei, al frecvenței de acțiuni de poartă și așa mai departe. A fost o partidă clasică care a arătat cât de nedrept poate fi fotbalul. Rămânem încrezători, rămânem optimiști, chiar dacă am pierdut, facem un apel la calm, la încredere, la răbdare în primul rând, chiar dacă acest lucru este cel mai greu din punct de vedere al unui suporter. Chiar aș vrea să-i felicit pentru modul în care s-au comportat pe tot parcursul jocului. Cu siguranță ne vom revanșa în partidele următoare. Ne pare rău că nu am reușit să obținem toate cele 3 puncte. Ceea ce rămâne la finalul jocului este rezultatul, iar rezultatul nu ne-a fost favorabil. Iar din punct de vedere al jocului, consider că nu am avut un joc consistent. Un joc pe care l-am început ezitant. Am primit gol la primul șut pe poartă,  poate și singurul din prima repriză. După care l-am pierdut și pe Marvin. Sper să nu fie ceva foarte grav. Din punct de vedere al rezultatului și alcătuirii formației, îmi asum tot ce am pregătit în această săptămână. Am încercat să alcătuim o echipă ofensivă, am schimbat ambii fundași laterali, deși nu au jucat rău la Cluj, din contră, au făcut-o foarte bine în plan defensiv. Dar ne-am dorit foarte mult să venim cu acțiuni pe benzi. Știam despre Aerostar că este o echipă care se închide bine pe zona centrală, de aceea ne-am dorit să-i desfacem foarte mult pe margini. Or, din acest punct de vedere consider că atât Motreanu, cât și Cherecheș au venit cu un aport consistent”, a precizat antrenorul Politehnicii.

Florin Bratu a spus că victoria, care le-a permis să egaleze punctele bănățenilor, a fost una de 6 puncte. „Ne așteptam să fie un meci foarte dificil. Văzusem cele două meciuri pe care ASU le-a disputat. Am văzut o echipă organizată, bună, care pune probleme. Știam în același timp că nu are o forță ofensivă foarte puternică. Am pregătit meciul în așa fel încât să punem probleme, să facem un pressing avansat. Știam că sunt foarte bine organizați pe zonă centrală, unde aveau jucători de calitate. Chiar dacă am suferit în foarte multe momente de joc, sunt foarte fericit pentru jucătorii mei, pentru că sunt deplasări grele. Punctele se câștigă cu sacrificiu, cu multă muncă, cu nebunie. Iar asta am văzut la jucătorii mei în această după-amiază și îi felicit. Cu siguranță așa vor fi toate meciurile. Tot timpul returul este mult mai greu decât turul. În față sunt cinci-șase echipe care se bat pentru promovoare. Totodată, iciuna nu este sigură până în momentul de față de locul ei în Liga a II-a. Iar Liga a II-a a crescut destul de mult. Am avut o surpriză plăcută să fiu aici și să vadă nivelul crescut. Așa că fiecare meci se câștigă cu multă muncă și sacrificiu”, a precizat antrenorul moldovenilor.

Runda viitoare, ASU Politehnica joacă în deplasare la Pitești.