Răsturnare incredibilă de situație în cazul Anei, tânăra găsită moartă în pădurea de la Secu!

Oamenii legii au muncit zi și noapte pentru a-l găsi pe criminalul Anei Suru, tânăra de 29 de ani găsită pe un drum forestier de la marginea Reșiței. După două luni și jumătate s-a aflat tot!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a anunțat, în 23 și 24 aprilie, „că se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care a decedat Ana Maria Suru, din Reşiţa, al cărei cadavru a fost găsit pe un drum forestier, la 3 km ieşire din Reşiţa, spre localitatea Secu. Din datele și probele existente la acest moment rezultã cã victimei i-a fost suprimatã viața și în prezent se fac cercetãri în vederea identificãrii autorului/autorilor faptei penale”. De atunci și până astăzi nicio altă informație oficială!

Neoficial, se știe însă că antecedentele violente ale lui Călin Blidariu, fratele victimei, și multe alte aspecte i-au determinat pe anchetatori să-i verifice acestuia fiecare mișcare, fiecare alibi. N-a fost însă niciodată pus sub acuzare de ceva, nu a avut nici măcar calitatea de suspect, chiar dacă locuința i-a fost percheziționată în două rânduri, chiar dacă a fost testat cu poligraful și audiat în mai multe rânduri. S-au dovedit a fi doar lucruri ciudate într-un astfel de context, care necesitau a fi verificate în detaliu. Și, cum după atâta timp Călin Blidariu nu e nici măcar suspect, pare limpede că nimic nu-l leagă în vreun fel de moartea surorii sale.

Dacă dinspre Parchet nu s-a mai furnizat vreo informație, în oraș se vorbește deja de aproximativ două săptămâni despre un deznodământ-bombă, unul care răstoarnă prima ipoteză lansată de organele de cercetare penală. Ana Maria Suru s-ar fi sinucis sau ar fi murit accidental! Nicio probă nu ar demonstra uciderea tinerei. În schimb, o analiză mult mai atentă a leziunilor descoperite pe corpul victimei ar fi făcut lumină. Arsurile din palme și de pe antebraț ar fi rezultatul electrocutării. La fel și leziunile interne incompatibile cu viața! Ana s-ar fi urcat pe un stâlp care susține rețeaua de înaltă tensiune și în urma unui arc electric ar fi fost aruncată la o distanță considerabilă. Concluziile spre care s-ar îndreapta anchetatorii au ajuns și la urechile familiei Anei. Par incredibile, mai ales că sunt încă multe, foarte multe semne de întrebare. Despre ce căuta tânăra în acel loc, despre petele de sânge din mașină, despre cum ar fi putut și de ce ar fi urcat pe acel stâlp, precum și multe altele. Incredibile, dar nu de neacceptat! Deocamdată, toate acestea sunt zvonuri care circulă în spațiul public. Concluziile oficiale vor fi aflate la finele urmăririi penale. Urmărire penală în care însă mai mult ar lucra în aceste zile legiștii decât judiciariștii de la Investigații Criminale!