Tramvaiul lui Popa, un exemplu despre cum ar trebui să se cheltuie banii europeni în România!

Sorin Maxim, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, a semnat, astăzi, cu primarul Reșiței, cel mai mare proiect pe mobilitate urbană încheiat de agenție în regiune. Un exemplu de urmat în accesarea și implementarea de proiecte cu finanțare europeană!

Valoarea întreagă a proiectului este de 90 de milioane de euro! Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru prima fază a proiectului, care înseamnă aproximativ 21 de milioane de euro, bani alocați pentru zona Govândari – Triaj. Sunt prevăzute reintroducerea tramvaiului, înlocuirea căii de rulare, modernizarea stațiilor de trasport, a spațiilor publice, a zonelor pietoanale și a celor verzi, urmând să fie o linie de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spații administrative și de mentenanță. „Ținta proiectului este reducerea emisiilor de dioxid de carbon și creșterea calității vieții în Reșița”, a explicat Sorin Maxim. Proiectul prevede inclusiv reabilitarea și modernizarea structurii Podului Triaj. Totodată, investiții se vor realiza pe Bd. Republicii – Calea Caransebeșului – Calea Timișoarei, până la intrarea pe Bd. Revoluția din Decembrie, dar vor acoperi și parte din Aleea Crizantemelor și depoul de tramvaie.

„Vreau să felicit echipa Primăriei Reșița și pe primarul Popa pentru că au avut curajul să se implice într-un astfel de proiect. Așa ar trebui să se deruleze investițiile! E important să cheltuim mai mult timp în partea de pregătire decât să stăm apoi să corectăm. Tramvaiul nu este un moft, este un element care contribuție la calitatea vieții. Nu vor mai fi acele vibrații, e foarte silențios, de asta costă atât de mult, va avea sistem de ticketing care va oferi soluții de eficientizare. E cel mai consistent proiect semnat pe Axa 4 la nivel de regiune, pe mobilitate urbană”, a declarat Sorin Maxim.