Răspunsuri contradictorii de la Ministerul Sănătății! În subordinea cui sunt spitalele?

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a explicat într-o conferință de presă situația de la Spitalul Județean de Urgență Reșița în privința managerului acestei unități spitalicești, suspendat din funcție de ministrul Sănătății pe perioada pandemiei de COVID-19.

„Avem o solicitare din partea doamnei Alina Stancovici de a reveni pe funcție, însă situația e puțin diferită față de cea de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, pentru că doamna Alina Stancovici a câștigat un concurs, în timp ce domnul Cican a fost numit pe funcție. Răspunsurile pe care Ministerul le-a dat Spitalului din Caransebeș și altor consilii județene sunt contradictorii, nu reușesc să lămurească în acest moment unde și în subordinea cui se află aceste spitale care au trecut printr-o ordonanță, din subordinea primăriilor și consiliilor județene în subordinea Ministerului Sănătății, dar printr-o hotărâre care a fost aprobată de o lege au rămas la primării și consilii județene. Între timp, a apărut și o decizie a Curții Constituționale prin care se spune că Parlamentul nu poate aproba starea de alertă. Așteptăm să vedem motivarea Curții Constituționale pentru că nu a apărut până în acest moment și, în funcție de această motivare, vom lua o decizie la spitalul din Reșița.”, a explicat Silviu Hurduzeu.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Întrebat dacă vede vreo diferență între situația de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, ca urmare a adresei trimise de Ministerul Sănătății în care se spune că, începând cu 18 mai, Ministerul nu mai poate numi sau destitui manageri de spitale, și cea de la spitalul din Reșița, Hurduzeu a precizat: „Nu, teoretic e același lucru, însă nu știu dacă acolo era un manager cu concurs, dar dacă ne raportăm la adresa pe care a primit-o Spitalul din Caransebeș, aceasta este alta cu 180 de grade față de adresa pe care Ministerul a transmis-o Consiliului Județean Argeș. Până la urmă, aceste adrese sunt puncte de vedere, sigur că vom ține cont și de ele, dar, repet, odată cu motivarea Curții Constituționale și dacă doamna Alina Stancovici va avea un răspuns de la Ministerul Sănătății, se va lua o decizie și pentru spitalul din Reșița”.