Luminița Jivan, în echipa lui Nelu Popa? Se lasă de politică să se pună, ca city manager, în slujba reșițenilor?

În ultima vreme se tot vorbește despre o apropiere a Luminiței Jivan de PNL și de liderii acestui partid. Cârcotașii spun că fosta președintă a PSD Caraș-Severin i-ar îndemna pe primarii ce i-au fost loiali, cei din Valea Carașului și Clisura Dunării, să se îndrepte spre PNL, în timp ce ea se gândește să-și continue activitatea în administrație, ca recompensă pentru serviciile puse în slujba partidului condus de Orban.

Chiar dacă și Luminița Jivan, și unii lideri liberali au negat o astfel de variantă, iată că zvonurile par să se înmulțească în privința viitoarelor sale preocupări legate de administrație. Pe surse am aflat că deputatul PSD țintește funcția de city manager al municipiului Reșița, în condițiile în care actualul deținător al funcției, Vasile Paul, va ieși la pensie.

Întrebat dacă are idee despre un astfel de zvon, primarul Ioan Popa ne lasă să înțelegem ce vrem fiecare: „Noi avem city manager, pe Paul Vasile. Paul Vasile va ieși la pensie peste două luni și, cu siguranță, poziția de city manager viitoare va fi scoasă la un concurs așa cum scrie cartea. Eu îmi doresc să am un city manager cu o pregătire foarte bună din punct de vedere educațional pe partea de administrare a unui oraș, poate un inginer, poate un economist bun, care să știe tot ce mișcă în orașul ăsta și să aibă o relaționare foarte bună la București pentru că va trebui să facă drumuri foarte multe la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Apelor și Pădurilor. Sunt lucruri care necesită o expertiză din punctul ăsta de vedere”.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

S-ar preta Luminița Jivan la o astfel de funcție, ținând cont de toate aceste amănunte? „Nu discut, așa cum și la tramvai mă blamează unii de ce am luat tramvaie din Turcia. Noi am pus licitația pe SEAP, cine a venit, a făcut oferte, s-a evaluat și cel mai bun a câștigat. Pe Luminița Jivan nu o oprește nimeni să participe la concurs.”, a continuat cu lămuririle Popa.

Primarul Reșiței a ținut să mai spună că funcția de city manager nu este una politică, ci de natură administrativă și că nu s-a întâlnit cu Luminița Jivan pentru a avea discuții de acest fel. Cât privește apropierea acesteia de PNL, Ioan Popa a ținut să precizeze: „Haideți să ne înțelegem: deci, eu sunt un fin observator, chiar dacă nu pare, a ceea ce se întâmplă nu în politică, în administrația publică, în Reșița și în județ. Din ceea ce am observat eu în ultimii patru ani, toate proiectele care s-au făcut sau majoritatea proiectelor care s-au făcut în județul Caraș Severin, în orașe, în municipii, în localități, precum Bozovici, Moldova Nouă și așa mai departe, din ceea ce am vorbit cu primarii de acolo, a rezultat că au avut un sprijin necondiționat din partea Luminiței Jivan la Ministerul Dezvoltării, la CNI și că oamenii au fost ajutați, îndrumați să își întocmească documentația, iar eu eu nu o să neg chestia asta niciodată”.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/